Old Monk
1855-ben egy bevállalós skót vállalkozó, Edward Abraham Dyer sörfőzdét alapított Kassauliban, hogy olcsó sört készítsen az Indiában szolgáló britek számára. Később a cég egyesült a Meakin & Co. Ltd-vel, és közös vállalkozást indítottak. 1954-ben dobták piacra az Old Monkot, egy új dark rumot, amelyben a vanília képezi az ízek fundamentumát. A rum egyre népszerűbbé vált a hatalmas országban, és 1982-ben megszerezte az aranyérmet a Monde World Selections nemzetközi versenyén. Az Old Monk népszerűsége azóta is töretlen, és az országban összesen 6 méretben is megvásárolható az ájtatos szerzetest formázó gyönyörű palack.
Sokan India nemzeti italaként emlegetik az Old Monk rumot, mert a társadalom minden rétege előszeretettel ízlelget. A népszerű italnak olyan extra változata is van, amely palackján a termetes szerzetest ábrázolja. A látványos rumospalackot ugyanazzal a lelkesedéssel szorongatják a riksahúzók és a helyi milliárdosok, a teherautósofőrök és a menedzserek: valamennyien imádják a remek rumot, amit a kopasz egyházfi palackja rejt. Azt nem tudjuk, milyen hatással van az Old Monk az ember csakráira, de India ikonikus rumját a műfaj minden szerelmesének érdemes megkóstolnia! Szerezzünk be mielőbb egy palackot az Old Monkból, és igyunk a nagy „Buddha Sadhu” egészségére!