Nihonsakari
Már a „nihonsu” kifejezés is sokatmondó a Nihonsakari italoknál: japánul ez szakét jelent, a rizsből és lágy vízből készített különleges italt, amit csak a Felkelő Nap országban tudnak csúcsminőségben készíteni! Erre a különlegességre koncentrál az 1889-es alapítású Nihonsakari vállalat. Olyan üzletemberek hozták létre, akik érdekeltek voltak a szakéfőzési módszerek fejlesztésében, a minőségi szakéfőzés innovációjában.
A minőségpolitika meghozta gyümölcsét, és a Nihonsakari röpke 10 esztendő alatt az egyik legjobb sör- és szakéfőzdévé nőtte ki magát Nadagogo környékén. Tisho császár trónra lépésének ceremóniáján, 1913-ban a Nihonsakarit választották a birodalom udvari szakéjává. Napjainkban is az itt készített szakékat szolgálják fel a császár előkelő udvarában!
A Hyogo prefektúrában működő Nada régióban mindent a természetközelség és a tenger érintése határoz meg. Itt ősi szakéfőző faluk épültek, mint Imazu-go, Nishinomiya-go, Uozaki-go, Mikage-go és Nishi-go, amelyek őrzik a szakékészítés több évszázados tradícióját. A rizsfényezési és szakéfőzési eljárás a legjobb szakérizsfajtát tekinti kiindulópontnak, a főzéshez pedig a Miyamizu vizet használják.