Nemiroff
A Nemiroff egy több mint 150 éves tradícióra vsszatekintő vodka, Ukrajna leghíresebb márkája. A Nemiroff készítési elvei csúcsminőséget teremtettek: magas minőségi elvárásokkal, a régi klasszikus receptek betartásával, a folyamatos termeléssel és az új ízek szüntelen keresésével készülnek.
A Nemiroff vodka nevét a Nemyeiv vodkától kapta, amely a vodka hőskorában, 1752-ben készült. 1872-ben Grigorij Sztroganov szeszfőzdét nyitott Nemyrivben, és később lánya, Maria Shcherbatova folytatta a családi bizniszt. Felbérelte Jiri Stivóbrat, az ügyes építészt, aki rengeteg épületet tervezett a városban, és létrehozott a cégnek egy vodkalepárlásra használható stillt is. Maria vezetésével az ukrán lepárló áttörést jelentő termelést ért el, több mint 5000 fél literes palackot naponta. Ez a lepárló volt az első, amely a nyers burgonyát kifinomultabb gabonára cserélte az alkotóanyagok tekintetében. A Nemiroff korai előfurárát már ekkor az Orosz Birodalom egész területére szállították és külföldre is exportálták. 1920-ban az oroszok vették kézbe a Nemiroff termelését, államosították az üzemet. Csak 1994-ben indult újra a Nemiroff falai között a vodkagyártás, és ugyanekkor jegyezték be a Nemiroff védjegyet.
Nemiroffék 1997-ben alakították ki a német Krones gyártósorokat, amellyel a gyártási kapacitás átlépte az 50 000 palack havonta-álomhatárt. Persze Nemiroffék sem kerülhették el az innováció és a kísérletezés útját, így 1998-ban kiadtak egy vodkát a Nemiroff Honey Pepper /Mézes Paprika/ Vodka recepttel, amely nemcsak Ukrajnában, hanem világszerte nagy sikert aratott. Hamarosan a Nemiroff lett az a különleges ital, amit az emberek szimbolikus emléktárgyként kezdtek hazavinni Ukrajnából, ha az országba utaztak.
A Nemiroff italainak gyártása és palackozása Nemyeivben, Ukrajna Vinnicja régiójában történik.