Masahiro
Az Okinawa Craft Gin a Felkelő Nap országának legdélibb fekvésű szigetén látott napvilágot. A gin első változata 2017-ben készült a sziget lepárlójában. Ezekben a napokban izzasztó forróság tombolt az igézően szép trópusi paradicsomban, amit Okinawa gyengéd szellője, a Mahae enyhített valamelyest. A mesés szigeten épített apró lepárlót a gin alkotói szerint ekkor olyan magukkal ragadó aromák árasztották el, amelyek jelenlétére korábban sosem volt még példa! Létrejött egy grandiózus gin, és ízlelgetésével kóstolót kapunk Okinawából, az itt termő különleges japán gyümölcsök páratlan finomságából!
A Masahiro Okinawa Craft Gint Okinawa szigetének ősi hagyománya és kultúrája inspirálta. A különleges ízek kialakításában kulcsszerep jutott a helyi rizspárlatnak, az awamorinak. A gint két különböző lepárlóban is desztillálják, hogy olyan aromakaraktert adjanak neki, amely semmilyen más italban nem található (ez a gin helyi szakértői szerint elképzelhetetlen lenne a nyugati lepárlókban). A sziget botanikai sokszínűsége nagyban meghatározza a zseniális gin aromahullámait. A párlat csodás simaságáról és kifinomultságáról az ásványi anyagokban bővelkedő okinawai víz gondoskodik. A sziget Kelet-Ázsia kulturális keresztmetszetében helyezkedik el, így a gineknél megszokott borókás alapízt olyan sajátos növényi „arzenállal” ötvözi, amely tükrözi az okinawai zamatok kuriózumát.