Mars Maltage
798 méter. Ilyen magasságban fekszik Japán legszédítőbb táján desztillált whisky, a Mars Maltage Cosmo.
A Felkelő Nap országnak égbeszökő hegyei között egy vagány whisky csörgedezik a stillekben, valahol a Déli- és Közép-Alpok között. A Mars Shinsu Japán legmagasabb fekvő lepárlója, ahol a Himbo család immár több mint száz esztendeje foglalkozik lepárlással. 1949-ben a whiskyt is felvették a repertoárjukba. Akkoriban a lepárló még Kagosima prefektúrában, Kyushu legdélibb szigetén működött. Egészen 1984-ig ez volt az ország legdélibb whiskyje, aztán a Hombo família a lepárlóüzemet a dél-naganói prefektúrában fekvő Miyada falu idilli alpesi környezetébe költöztette. A választás oka elsősorban a meglehetősen hűvös éghajlati adottságban keresendő: ez jelentősen lassítja a párlatok érését, és a bőséges, puha hóolvadás különlegesen tiszta vizet ad az itt készülő desztillátumoknak.
Nevezhetjük a hegyi környezetet okos választásnak, hiszen a whiskyk ezzel válnak elegáns, lágy vonalvezetésűvé, és hihetetlen komplexitásúvá.