Mai Tai

20 koktél a színek világnapjára (Március 21.) - 1. rész: A Blue Margaritától a Havanna cocktailig

2024. 03. 21. 10:58:46

Az élénk árnyalatok érzelmeket ébresztenek az emberben. Az érzetek széles spektrumát gerjesztik a személyiségben, és pozitív hangulatba hozhatják az embert egy átlagos, szürkébb napon. Mert gondoljunk csak bele, milyen lelkesítő hatással van az ember kedélyállapotára egy színpompás koktél. Március 21-én tartják a színek világnapját, amit szemnek is kedves koktéllal ünnepelhetünk meg a legjobban!

A prémium italok világában a koktélok szemgyönyörködtető árnyalatai a legizgalmasabb szín- és ízrobbanások közé tartoznak, ami az ember poharába kerülhet. Fedezzük fel a színeikkel is kiugró látványt adó italokat a Színek Világnapján! Igyekeztünk kevésbé ismert koktélokat is választani az egyes színekhez, hogy minél izgalmasabb ízekkel ismerkedjünk meg ezen a jeles napon.

Mai Tai

2017. 09. 14. 16:37:51

1944-ben, egy nyári éjszakán Victor J. Bergeron (Oakland-i bártulajdonos, és koktél rajongó/feltaláló) megmutatta két Tahiti-i barátjának az újonnan kikísérletezett kevert italát.  A barátok reakciója: „mai tai roa aé”-volt, ami tahiti nyelven annyit tesz „Földöntúli élmény”. Így meg is lett ennek a csodás koktélnak a neve.

Az eredeti recept csak egy specifikus fajta rumot tartalmazott, a J. Wray and Nephew 17 éves Jamaican rumot (ez mára a világ legdrágább rumjává nőtte ki magát). Az eredeti Victro féle recept, 2 uncia 17 éves J. Wray and Nephew rumot tartalmazott, friss lime levet, fél uncia DeKuyper narancs Curacao-t, negyed uncia cukorszirupot, fél cent Garier mandula szirupot.

Az évek folyamán, a mai kor ízlésének megfelelően változtak az összetevők, és mára már nem kell zsebbenyúlósan drága rum ahhoz, hogy egy tökéletesen élvezhető, komplex és frissítő koktélt készíthessünk.