Legendario rum
Ron Legendarióról beszélni olyan, mintha fejest ugranánk Kuba történelmébe! A szesz, a dohány és a kávé egy olyan szentháromságot alkot, amely hűen tükrözi a sziget szenvedélyes személyiségét. A Legendario rum 1947 óta Kuba káprázatosan finom íze, és minden prémium italkedvelőnek érdemes megkóstolni a Karibi-térség egyik legkáprázatosabb rumját, a Legendariót!
Az 1990-es években kapcsolt nagyobb fordulatszámra a cukornád lepárlása, a Legendario rum pedig az idők során az éteri tisztaság és a hűség legendás italává nemesedett. 1964-ben jelent meg a polcokon a Ron Legendario rum, ám az igazi áttörésre egészen 1976-ig kellett várni, amikor megszületett a döntés, hogy a minőség jegyében csak és kizárólag Bocoy-ban lehet Legendario rumot gyártani. A Legendario rum készítését egy nagyszerű rummester, Juan Beatón vette a kezébe. Ennek hatására az 1980-as években a Legendario belevágott az exkluzív Elixir de Cuba likőr gyártásába, és egymás után jöttek az ananászos, banános, maraszkinólikőrös finomságok is.
Több mint 50 éves tradíciójával a Legendario rum a régi lepárlási módszerek tiszteletben tartásával készül, és kortyolgatása közben isteni ízelítőt kapunk Kuba temperamentumából és ősi kultúrájából. A Legendario erjesztése a rumkészítési örökség jegyében dupla fenekű tartályokban történik, a szűréshez pedig szilíciumhomokot és aktív szenet is használnak. A cukornádlé készítéséhez és érleléséhez a Legendario amerikai tölgyfahordót használ, azonban kivételes esetekben ez attól is függ, hogy milyen fajta ital készítéséről van szó. A Legendario zseniális rumokat készít, például a Legendario Anejo 9 Years Rumot, a Legendario Dorado Rumot, a Legendario Gran Reserva 15 Years Rumot, és persze ott van még az exkluzív rumkategória királya, az Elixir de Cuba 7 Years Rumot (utóbbi a Legendario legkeresettebb márkája).
A Legendario rum nem titkolt célja, hogy minél több piacon legyen jelen, és meghódítsa a rum szerelmeseit!