Koval
Kivételes tehetség kell ahhoz, hogy valaki „összekovácsoljon” egy kiugró minőségű amerikai whiskey-t, ahogyan az a Koval esetében történt. A „koval” számos kelet-európai nyelvben „kovácsot” jelent. A Koval másik értelmezése szerint a „koval” fekete bárány: valami, ami kilóg minden kliséből, mert forradalmian új. Akárcsak a Koval Whisky, amit a műfaj minden rajongójának érdemes mielőbb megkóstolni!
A „Koval” eredetileg Sonat Birnecker dédapjának beceneve volt, aki „fekete bárányként” 17 évesen alaposan meglepte családját. Az 1900-as évek elején minden előzmény nélkül Bécsből Chicagóba emigrált, hogy belevágjon egy remek vállalkozásba. Érdekes módon a másik alapító, Robert nagyapját Schmidtnek nevezték: ez németül kovácsot jelent, akárcsak a „koval” kifejezés. A vállalat két irányítója, Robert és gyönyörű felesége, Sonat Birnecker az őseik iránti tiszteletből adták a lepárlónak a Koval nevet. A házaspár feladta korábbi karrierjét, és afféle fekete bárányként úgy döntöttek, hogy elkészítik Amerika legmenőbb, legegyedibb stílusú whiskyjét!
A Koval Chicago első lepárlója. Az üzem organikus whiskykkel, likőrökkel és különleges párlatokkal kápráztatja el a minőségi italok rajongóit. A cég vezetői, Robert és Sonat Birnecker a tudományos karrierjüket áldozták fel a lepárlás oltárán, és úgy döntöttek, hogy ideje az osztrák desztillációs hagyományokból pénzt csinálni, méghozzá amerikai földön!