konyak
Új év, új italokkal - 13 meglepően eredeti nedű 2025-re - 2.rész: A japán szilvás Choya Original Umeshutól a Glenmorangie Lasanta hordós whiskygyönyöréig
Pörgessük fel 2025 első heteit egy vagy több új ital felfedezésével! A családi és baráti bulikon mindig feldobja a hangulatot, ha egy korábban sosem kortyolt különlegességet teszünk a bárpultra, és vendégeink ezáltal a téli zimankó heteiben is betekintést nyerhetnek a forró Mexikó agávéjából készített tequilába, a messzi japán szakés, umeshus zamatába, vagy egy vadnyugati rozswhiskeys hangulatban desztillált bölényes Bourbonbe.
Jöjjenek azok a frenetikus nedűk, amikkel hatalmas lendületet kaphat az új esztendő!
6 ital, aminek ott lenne a helye Napóleon asztalán
2023 végén Ridley Scott Napóleonról szóló filmje volt az egyik legnagyobb dobás a mozikban. A film sokat mesél a korzikai stratéga Joséphine császárnővel való kapcsolatáról, a számtalan hódító csatáról, ám kevés szó esik arról, mennyire szerette Napóleon a burgundi bort és a pezsgőket (különösen a Moët & Chandont). Ezt az űrt szeretnénk betölteni pár itallal, aminek stílusos zamata miatt ott lett volna a helye Napóleon asztalán!
Legyen szó burgundi hordóban érlelt whiskyről, a győzelem buborékjaival pezsgő Moët -Chandon champagne-okról, a Castarede Napoleon Armagnacról, vagy a Mandarine Napoleon likőrről!
Az érzékek fejedelmi lakomája: a szivar és a cognac párosítása 4 ötlet, amely mindkét kategóriából kihozza a legtöbbet!
A konyak és a szivar társítása egy páratlan érzékszervi utazás, különleges kaland az úriembereknek és a mindkét műfajért rajongó hölgyeknek. Ez a kifinomultság és a kényeztetés birodalma.
Lássunk néhány ötletet, hogyan vágjunk neki a legjobb kapcsolódási pontok megtalálásának, és melyek azok a fenséges szivarok és konyakok, amiket érdemes együtt kipróbálni, mert felejthetetlen élményt nyújtanak. Mind a konyak, mind a szivar tekintélyes múltra tekintenek vissza a kézművesség és a hagyomány terén, átgondoltan kombinálva pedig egy nem mindennapi érzéki élményt teremtenek.
Akár igazi műértő az ember, akár kíváncsi rajongó a témában, a konyak és a szivar árnyalatainak megértése új magasságokba emeli mindkét oldal élvezetét.
Dőljön hátra, lazítson, és merüljön el a tökéletes harmóniák keresésében a francia konyak és a gomolygó füst finomságában!
Időtálló tartalom új köntösben - Az új Hennessy VSOP
10 év után megújul a Hennessy V.S.O.P csomagolása. A változások mind a palackot, mind pedig a díszdobozt érintik majd.
A Hennessy V.S.O.P időtálló, letisztult, modern de a márkára jellemző klasszikus arculatot kapott. A design tiszteleg a maison tradíciói előtt, ugyanakkor a Hennessy jelenlegi célkitűzéseihez is alkalmazkodik az innováció és a fenntarthatóság jegyében
Prémium koktélok a forró nyári napokra!
A konyak históriája
Június 4-e a Nemzetközi Cognac Napja, amelyet világszerte ünnepelnek.
A konyak több évszázados történelemmel bír, amely bővelkedik kihívásokban. Minden a 16 század brandewijnnel vette kezdetét, aztán a 18. évszázadban megalapultak a nagy konyakházak. Majd sötét árnyék borult a konyakra, hiszen kitört a filoxérajárvány, jöttek a világháborúk…Mindennek ellenére ez a páratlanul finom párlat megőrizte kultstátuszát és luxus zamatát, ismét visszatért az élvonalba, és a 21. század új trendjei dacára is ott a helye a legmenőbb italok között!
A négy nagy konyakház közé tartozik a Hennessy, a Rémy Martin, a Martell és a Courvoisier.
A négy nagy ház kiállta az idők próbáját, még az a bizonyos vasfog sem tudott végezni velük. Egyszerűen olyan sajátságos és előkelő stílust kínálnak, felvillantva a konyak nemes örökségét, hogy a műfaj szerelmesei azóta is imádják őket
Egy nyerő kombináció: a prémium konyak kiválóan illik a sushihoz!
Mit igyunk egy ínycsiklandozó szakéhoz? Sört, szakét? Vagy esetleg egy klasszikus aromákban tobzódó konyakot?
Az kétségtelen, hogy mindhárom párosításban van valami formabontó, ám az utóbbi ötlet a legütősebb! Olyannyira, hogy a Bureau Nazional Interprofessionel du Cognac (BNIC) vetette fel, és a szusi zamatokhoz konyakot társító rendezvényeken manapság már nem a döbbent sokkfaktor a meghatározó, hanem az elégedett vendégek sokasága.
A konyak minősége törvényszerűen mindig azonos
20 millió palack évente az angyaloké - legalábbis a konyak előállítása során nagyjából ennyi alkohol párolog el. Ám ez a részlet is hozzátartozik a kerek egészhez, hiszen a tölgyfahordós érlelés során nyeri el az ital az optimális alkoholtartalmát, íz- és színvilágát.
A konyak nem nyakalásra teremtetett
A konyak a különleges ízjegyeit a rézüsti párlásnak és a tölgyfahordós érlelésnek köszönheti. A Cognac tartományból származó szőlőbor párlatok nyerhetik el egyedül ezt a megtisztelő keresztelőt.
A konyak lelke apró, ám annál lényegesebb részelemekből áll össze
A konyak karakterét számtalan komponens határozza meg, és bár evidenciának tűnhet, ez nemcsak a szőlőpárlat testességére vonatkozik. Nyilván roppant fontos, hogy olyan szőlőszemek alkossák a cefrét, amelyek az ízvilágukban a maximális minőséget képviselik.