konyak

Új év, új italokkal - 13 meglepően eredeti nedű 2025-re - 2.rész: A japán szilvás Choya Original Umeshutól a Glenmorangie Lasanta hordós whiskygyönyöréig

2025. 01. 23. 00:00:00

Pörgessük fel 2025 első heteit egy vagy több új ital felfedezésével! A családi és baráti bulikon mindig feldobja a hangulatot, ha egy korábban sosem kortyolt különlegességet teszünk a bárpultra, és vendégeink ezáltal a téli zimankó heteiben is betekintést nyerhetnek a forró Mexikó agávéjából készített tequilába, a messzi japán szakés, umeshus zamatába, vagy egy vadnyugati rozswhiskeys hangulatban desztillált bölényes Bourbonbe.

Jöjjenek azok a frenetikus nedűk, amikkel hatalmas lendületet kaphat az új esztendő! 

6 ital, aminek ott lenne a helye Napóleon asztalán

2024. 01. 03. 00:00:00

2023 végén Ridley Scott Napóleonról szóló filmje volt az egyik legnagyobb dobás a mozikban. A film sokat mesél a korzikai stratéga Joséphine császárnővel való kapcsolatáról, a számtalan hódító csatáról, ám kevés szó esik arról, mennyire szerette Napóleon a burgundi bort és a pezsgőket (különösen a Moët & Chandont). Ezt az űrt szeretnénk betölteni pár itallal, aminek stílusos zamata miatt ott lett volna a helye Napóleon asztalán!

Legyen szó burgundi hordóban érlelt whiskyről, a győzelem buborékjaival pezsgő Moët -Chandon champagne-okról, a Castarede Napoleon Armagnacról, vagy a Mandarine Napoleon likőrről!

Az érzékek fejedelmi lakomája: a szivar és a cognac párosítása 4 ötlet, amely mindkét kategóriából kihozza a legtöbbet!

2023. 12. 15. 15:00:27

A konyak és a szivar társítása egy páratlan érzékszervi utazás, különleges kaland az úriembereknek és a mindkét műfajért rajongó hölgyeknek. Ez a kifinomultság és a kényeztetés birodalma.

Lássunk néhány ötletet, hogyan vágjunk neki a legjobb kapcsolódási pontok megtalálásának, és melyek azok a fenséges szivarok és konyakok, amiket érdemes együtt kipróbálni, mert felejthetetlen élményt nyújtanak. Mind a konyak, mind a szivar tekintélyes múltra tekintenek vissza a kézművesség és a hagyomány terén, átgondoltan kombinálva pedig egy nem mindennapi érzéki élményt teremtenek.

Akár igazi műértő az ember, akár kíváncsi rajongó a témában, a konyak és a szivar árnyalatainak megértése új magasságokba emeli mindkét oldal élvezetét.

Dőljön hátra, lazítson, és merüljön el a tökéletes harmóniák keresésében a francia konyak és a gomolygó füst finomságában!

Időtálló tartalom új köntösben - Az új Hennessy VSOP

2023. 10. 24. 08:12:44

10 év után megújul a Hennessy V.S.O.P csomagolása. A változások mind a palackot, mind pedig a díszdobozt érintik majd.

A Hennessy V.S.O.P időtálló, letisztult, modern de a márkára jellemző klasszikus arculatot kapott. A design tiszteleg a maison tradíciói előtt, ugyanakkor a Hennessy jelenlegi célkitűzéseihez is alkalmazkodik az innováció és a fenntarthatóság jegyében

 

Prémium koktélok a forró nyári napokra!

2023. 07. 12. 05:41:33
Kerti grillezés, család összejövetel vagy csak egy jóízű beszélgetés a barátokkal? Adunk pár tippet mit is érdemes inni egy forró nyári napon.

A konyak históriája

2023. 06. 04. 00:00:00

Június 4-e a Nemzetközi Cognac Napja, amelyet világszerte ünnepelnek.

A konyak több évszázados történelemmel bír, amely bővelkedik kihívásokban. Minden a 16 század brandewijnnel vette kezdetét, aztán a 18. évszázadban megalapultak a nagy konyakházak. Majd sötét árnyék borult a konyakra, hiszen kitört a filoxérajárvány, jöttek a világháborúk…Mindennek ellenére ez a páratlanul finom párlat megőrizte kultstátuszát és luxus zamatát, ismét visszatért az élvonalba, és a 21. század új trendjei dacára is ott a helye a legmenőbb italok között!

A négy nagy konyakház közé tartozik a Hennessy, a Rémy Martin, a Martell és a Courvoisier.

A négy nagy ház kiállta az idők próbáját, még az a bizonyos vasfog sem tudott végezni velük. Egyszerűen olyan sajátságos és előkelő stílust kínálnak, felvillantva a konyak nemes örökségét, hogy a műfaj szerelmesei azóta is imádják őket

Egy nyerő kombináció: a prémium konyak kiválóan illik a sushihoz!

2022. 04. 28. 10:52:05

Mit igyunk egy ínycsiklandozó szakéhoz? Sört, szakét? Vagy esetleg egy klasszikus aromákban tobzódó konyakot?

Az kétségtelen, hogy mindhárom párosításban van valami formabontó, ám az utóbbi ötlet a legütősebb! Olyannyira, hogy a Bureau Nazional Interprofessionel du Cognac (BNIC) vetette fel, és a szusi zamatokhoz konyakot társító rendezvényeken manapság már nem a döbbent sokkfaktor a meghatározó, hanem az elégedett vendégek sokasága.

A konyak minősége törvényszerűen mindig azonos

2021. 02. 01. 13:29:00

20 millió palack évente az angyaloké - legalábbis a konyak előállítása során nagyjából ennyi alkohol párolog el. Ám ez a részlet is hozzátartozik a kerek egészhez, hiszen a tölgyfahordós érlelés során nyeri el az ital az optimális alkoholtartalmát, íz- és színvilágát.

 

A konyak nem nyakalásra teremtetett

2020. 12. 03. 14:28:00

 

A konyak a különleges ízjegyeit a rézüsti párlásnak és a tölgyfahordós érlelésnek köszönheti. A Cognac tartományból származó szőlőbor párlatok nyerhetik el egyedül ezt a megtisztelő keresztelőt. 

A konyak lelke apró, ám annál lényegesebb részelemekből áll össze

2020. 10. 05. 14:36:00

A konyak karakterét számtalan komponens határozza meg, és bár evidenciának tűnhet, ez nemcsak a szőlőpárlat testességére vonatkozik. Nyilván roppant fontos, hogy olyan szőlőszemek alkossák a cefrét, amelyek az ízvilágukban a maximális minőséget képviselik.