Ez is egy jól dokumentált történet. Nagyjából 75 éve született ez az ital, mikor is John Martin (az akkori Smirnoff gyár tulajdonosa) küszködött az amerikai piacon a termékei bevezetésével, - vagyis előbb még azzal, hogy egyáltalán a vodkát megkedveljék a jenkik - hogy találkozott Jack Morgan bártulajdonossal. Jack is hasonló cipőben járt, szerette volna népszerűsíteni saját gyömbérsör márkáját, és remek lehetőségnek tartotta, hogy John vodkáját alapul véve egy kevert italt készítsenek kettejük termékéből. Így is történt, és hogy a terv bevált, azt bizonyítja, hogy majd egy évszázad múltán most itt írunk erről az italról.
Vannak, akik szerint az igazán autentikus élményt csak is egy eredeti réz mule cup-ból kortyolva kapjuk. Ennek is van története, az italról szóló legendárium néhol azt is említi, hogy egy orosz rézgyáros lánya is ott volt a találka helyét adó bárban, és az épp rajta maradt 2000 rézbögréből szintén profitot akart csinálni, így hát betársult a beszélgetésbe és az üzletbe.
Receptúra:
• 5 cl vodka
• 12 cl Gyömbérsör
• 1,5 cl Friss limelé
• 1 öntet Angostura Bitter
Az alkoholos összetevőket és a lime levét folyamatos bárkanállal való kavarás mellett, egy zúzott jéggel teli pohárba tesszük és felöntjük a gyömbérsörrel. Az Angosturát a tetejére öntjük.
Lime karikával, esetleg menta levéllel díszítjük.
Ital | Cikkszám | Kiszerelés (L) | Adag/Üveg |
Smirnoff Red Vodka [1L|37,5%] | R0019 | 1 | 20,00 |
Thomas Henry Ginger Beer [0,2L] | S0301 | 0,2 | 1,67 |
Thomas Henry Ginger Ale [0,2L] | S0302 | 0,2 | 1,67 |
Angostura Original [0,2L|44,7%] | R0218 | 0,2 | 25,00 |