koktél
A fahéj menő! - Vérpezsdítő fahéjas koktélok a tavasz első napjaira
A tél végjátékában, a tavasz beköszöntésekor hűvösek a reggelek, még a saját bőrünkön érezzük a tomboló mínuszok jelenlétét. A hideg estéken kapóra jön egy kellemes fahéjas ital vagy egy fahéjjal ízesített cocktail, ami átmelegíti az ember egész testét és lelkét.
A fahéjas koktélok teljesen megváltoztatják a játékszabályokat az italok aromahangolásában, az ízek egymáshoz illesztésében! A fahéj melengető, fűszeres ízt kölcsönöz minden zamatnak, valamennyi kortya meghitt érzést kínál egy kellemes whiskykoktélban, vagy egy fahéjas ízt középpontba állító koktélban.
5 rumos koktél, amikkel már áprilisban érezzük a nyarat
Tavasszal már kezdünk hozzászokni a melegedő időjáráshoz. Időnként felszalad a hőmérséklet egy light nyári hőség szintjére, de ilyenkor még „nyögjük” a tavasz szeszélyes oldalát, mert időnként hűvösebb van annál, mint amennyire szeretnénk. Ilyenkor érdemes egy kicsit rákapcsolni, és elkészíteni egy rumos, nyáriasabb hangulatú, trópusi vonalvezetésű koktélt a legjobbak közül.
Lássunk pár telitalálatot ebben a kategóriában, amikért már érdemes elővenni a szekrényből a koktélkészítő eszközöket!
Amikor a gyümölcslikőr a koktél motorja
A felemelően finom koktélok lelke a gyümölcs! A rutinosabb koktélkészítők elegánsan játszanak a narancslikőrökkel, az olasz citrusosság királyával, a zöld bergamottal vagy az őszibaracklikőr hamvas és édességben tobzódó ízeivel, hogy a lehető legfinomabbá és varázslatosan sokszínűvé formálják a koktélok zamatát. Szerencsére nem kell koktélgurunak lenni ahhoz, hogy saját kezűleg, otthon is elkészíthessünk pár frappáns és finom koktélt, amikkel elbűvölhetjük barátainkat és családtagjainkat.
Összegyűjtöttünk pár szuper receptet, amiben a gyümölcsös likőr a koktél első számú alakítója.
Április 10-A nap, amikor minden rózsaszín! - A pink nemzetközi napja
„A rózsaszín nem csak egy szín. Egy sajátos hozzáállás!” -vallja a lelkivilágunkat felüdítő színárnyalatról napjaink egyik menő énekesnője, Miley Cyrus. Mondása különösen aktuális most, hiszen már csak párat kell aludni a pink világnapjáig, amit a maga teljes egészében a rózsaszín árnyalatnak szentelnek.
Nem is ünnepelhetnénk méltóbb módon a pink nemzetközi napját, mint a legjobb pink párlatok és sörök seregszemléjével!
The FoxTale Gin: A róka portugál meséje a ginről
A róka egy ravasz és kíváncsiságáról elhíresült állat. Nemcsak nálunk, Magyarországon, hanem a világ folklórjában is. Azonban a portugál rókának lett egy igencsak speciális érdeklődési köre: nemcsak nyulakra és más apró rágcsálókra vadászik, hanem ütős ginekre is! Erre a gondolatra épül a The FoxTale Gin, amely a portugálok autentikus gyümölcsös ízeit ötvözi a ginek borókás bársonyosságával, hogy mindkét oldalból kihozza a lehető legmélyebb tökéletességet!
Fedezzük fel a róka mesés kíváncsiságával a The FoxTale Gineket, legyen szó dinnyés, ananászos italról, a citrusos frissesség forrásáról, vagy a róka pink gines finomságáról!
Március 24-Nemzetközi Koktél Nap, tavaszias koktélokkal
Március 24 a Nemzetközi Koktél Napja, így tökéletes alkalom arra, hogy pár vérpezsdítő tavaszi koktéllal ünnepeljük az érkezését. A tavaszi koktélok üdítő csavart hoznak az egyre melegebb napok pezsgésébe.
A leleményesebb bármixerek előszeretettel vetnek be ilyenkor szezonális gyümölcsöket, fűszernövényeket és virágosabb ízeket. Valami felemelő, amikor összeolvad a koktélokban a zamatos citrusosság a virágos árnyalatokkal, és minden ízletes korty a tavasz élettől lüktető esszenciáját ünnepli. Azok a legjobb összetevők, amelyek már könnyedségükkel, szellőszerű finomságukkal is lenyűgözik az embert egy tavaszi cocktailpartyn.
Mutatunk pár pompás receptet a Nemzetközi Koktél Napjára. Néhány olyan isteni iDrinks-es ital bemutatásával együtt, amelyek pompás komponensei lehetnek a tavaszi koktéloknak!
Cherrys csodanedűk a közelgő tavaszra
Létezik egy gyümölcs, melynek zamata és élénkvörös látványa felébreszti az emberben az élet pezsgését. Még a tavasz közeledése, a nemsokára megérkező rügyfakadás is az eszünkbe jut, amint egy szépséges cseresznyére téved a tekintetünk! A maga sajátos, életigenlő ízével, amit manapság egyre gyakrabban vetnek be az ízek fokozására a ginkészítők, a sörmesterek és más italguruk.
Nézzük, milyen iDrinks-es cherry párlatokkal hangolódhatunk a tavaszra!
Mandulamámor: február 15 a mandula világnapja
Február 15 a mandula nemzetközi napja. Ezt a jeles napot azért hozták létre, hogy jobban megismerjük és megszeressük a mandulát, ezt a különleges diófélét, és jobban beépítsük a mindennapi életünkbe. Kezdésként az is szuper, ha megízlelünk egy mandulás kávét, fehércsokoládét, vagy egy nem mindennapi mandulás bort az iDrinks üzleteiből.
Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy számos párlat és édesség helyezi „gravitációs középpontjába” a mandulát, így számos perspektívából megismerhetjük a finomságát.
Február a grapefruit hónapja
A grapefruit olyan, mint maga az élet: keserédes, de olyan zamatokban bővelkedik, amit egyszerűen nem szabad kihagyni sem gyümölcsként, sem a különleges italok fontos alkotóelemeként!
A grapefruit egy savanykás, csípősebb citrusos gyümölcs. Leginkább kellemesen csörgedező keserédes ízéről híres. Olyan lélekfrissítő, napsütötte kortyokat kínál, hogy ideális alapanyagává vált a likőröknek, a koktéloknak, a gineknek és a bittereknek.
A grapefruitból létezik már sárga, fehér, rózsaszín változat és még egy csomó verzió, az édesebb tartománytól egészen a fanyarabb skáláig.
Február a nemzetközi grapefruit hónapja. Ennek apropóján a tél utolsó hónapjában jobbnál jobb léleküdítő italokat kóstolhatunk meg, főszerepben a grapefruittal!
A rumos tea alakváltozatai – puncs grog és krampampuli: Téli italok a hideg átvészeléséhez
Rövidesen véget ér az ősz és november lévén nyakunkon a hóval, faggyal, hűvös szelekkel süvítő tél. Felkészülhetünk arra, hogy megállíthatatlanul záporoznak majd ránk a mínuszok, amit forró teával vagy még azt is tetézve rumos, gyümölcsös italokkal lehet a legkönnyebben megúszni. Ezt a tábort erősíti a krampampuli, a grog és a puncs, amiket ideje bevetni a megfázás elkerüléséhez és ahhoz, hogy valamivel ellensúlyozzuk a korai sötétedést és a hidegebb időt!
Lássuk, melyek a „téli időszámítás” legjobb italai, és milyen rumokkal érdemes kikeverni ezeket a nem mindennapi finomságokat.