keserűlikőr
7 isteni ital egy felejthetetlen karácsonyhoz
Mi tesz emlékezetessé egy karácsonyi bulit? A finom fogásokkal teli lakoma, a karácsonyi fények és a remek társaság hozzájárul ehhez, de kell egy extra csavar, ami miatt még évek múlva is emlegetni fogják ezt a karácsonyt! Például az Ukiyo Kuroko Vodka, amely a rizses vodka zamatával elviszi a vendégeket a szamurájok földjére. Szintén nyerő lehet a Pixe Tears Gin, amely egy laza rázással karácsonyi tündértáncra bírja a palackban rejtőző csillámló tündéreket…Vagy egy pompás kiállítású komplex Hardy konyak, ami lenyűgöz a kiszerelésével és a zamatával, netán egy karamellás rumvarázs a Cubaneytől?
Íme néhány ötlet, amelyek hozzájárulnak a „maradandóan csodás” karácsonyi élményekhez!
A Frankenstein Fizztől a Piña Ghoulada-ig: Kísérteties koktélok Halloweenre
A ghoulok, zombik és vérfarkasok éjszakáján érdemes pár kreatív csavarral feldobni a bulit! Hátborzongató koktélokkal, libabőrrel felérő kortyokkal és elbűvölő misztikus főzetekkel. Néhány freaky koktéllal felejthetetlenné tehetjük a Halloweent, amit évek múlva is széles mosollyal emlegetnek majd barátaink és családtagjaink. Fedezzük fel a kísértetiesen jó koktélok világát!
Vannak olyan thrillerekbe illő házigazdák, akik örömmel játszanak az ízekkel az év legijesztőbb éjszakáján, és boszorkányüstbe illő fortyogó főzetekkel dobják fel a Halloweent. Ilyenkor érdemes előrukkolni pár vérpiros árnyalatú itallal, hideglelős díszítésekkel. A váratlan ízek bevetése a maximumra járatja a koktélok kavalkádját, s egy kis sütőtökkel megspékelve egy sosem látott, fenséges Halloween-nek nézünk elébe!
Italkultúra olasz módra: Kalandozások a sambuca, a prosecco és a fernet és földjén
A változatosság gyönyörködtet. A varietas delectat régi elve különösen igaz az olasz italok bőséges kínálatára. Vagy a stílusosan hömpölygő mediterrán koktélokra, például a Negronira, a Bombardinóra vagy az Aperol Spritzre. Az ősi Itália bárjaiban olyan olasz borokat kortyolgathatunk egy fárasztó nap után, mint a Chianti, a Negretti vagy a Barolo. A csizma alakú ország bársonyosan hömpölygő itala a prosecco, miközben lendületes likőrök bűvölik az embert, mint az amaretto, a limonchello, vagy a fernet. Az olasz kávéházakban mindenki kellemesen gőzölgő capuccinót iszik, miközben olasz sörökkel enyhítik a forró római délutánokat. Ismerjük meg az olasz italkultúrát, ahol a minőségre szomjazók felváltva kortyolgatják a fernetet, a proseccót és a sambucát!
Szóval cin-cin, ahogy az olaszok mondják! Ugorjunk fejest a legfinomabb nedűk meraviglioso (azaz csodálatos) világába! Mert ezekkel az isteni italokkal bárhol és bármikor Rómában vagy Toszkanában érezhetjük magunkat!
Az amaro újraértelmezi a koktélokat
Az amaro olaszul „keserűt” jelent. Tökéletes leírja a fő zamatot, amit elvárnak ettől az italfajtától, ám az amaro összetettsége ennél sokkal mélyebbre nyúlik. Az amaro mindegyik képviselője saját növényi termékcsaláddal rendelkezik a keserű és kiegyensúlyozott íz elérése érdekében. Az amaro azonban egyre gyakrabban válik a koktélok részévé. Szóval nem ismer határokat! Egy sokoldalú csodafegyver a csaposok számára, akik mindig a zamatokban rejlő változatosságot keresik, hogy mélységet és összetettséget kölcsönözzenek a koktéljaiknak. A keserű ízű olasz gyógylikőr közé tartozik a Camparo és az Aperol, de valójában több száz változat létezik belőle.
Per Se: a nyári felfrissülés titka
Lassan itt a nyár, vele együtt a koktél szezon is. Ezért repüljünk el együtt Portugália mesés tengerpartjaira egy igazi különlegesség segítségével. Ez nem más, mint a Per Se Aperetivo. Az ital frissítő és üdítő illatjegyei tökéletes választás egy nyári aperitifhez vagy egy könnyű és frissítő koktélhoz, amely kellemesen oltja a szomjat a forró napokon.
Stambecco Amaro
A stambecco egy olasz kifejezés az ibexre, a hosszúszarvú hegyikecskére. A vagány szarvú kecske a magasban, pontosabban az olasz Alpokban érti magát elemében (a hegycsúcsokon gyakran visszhangzik jellegzetes kiáltása). A Stambecco Amaro lepárlója mellett is tömegesen bukkannak fel az aranyos hegyikecskék, róluk kapta nevét ez az keserűen hömpölygő amaro. Mert az igazán finom amaro 3841 méteres szédítő magasságban készül. A stambecco lepárlójából Beppe és Carlo végtelen örömmel csatlakozik a lejtőkön suhanó síelők népes táborához, mikor épp nem pompás amarót desztillálnak a hatalmas stillekben Az amarót kezdetben kifejezetten az emésztést elősegítő italként készítették, a keserédes likőr alapját pedig a gyógynövények, a fűszerek, a gyökerek, a virágos aromák és más botanikai komponensek jelentik.