Ezekkel a ginekkel koccintsunk a gin világnapján! - Június 2: A gin világnapja

Ezekkel a ginekkel koccintsunk a gin világnapján! - Június 2: A gin világnapja

Egy designos ginpalack kinyitása mindig ünnepi pillanat egy igazi rajongónak. Ez akkor csúcsosodik ki igazán, mikor egy korábban sosem kóstolt gint kóstolunk, ami feltárja az aromák ezerarcúságát, és képes teljesen új tapasztalatokat nyújtani a borókaköltemények fenyős ízekkel örvénylő, citrusos birodalmában.

Június második szombatján világszerte a gin világnapjára koccintanak. Bemutatunk néhány gint, amikkel méltó módon, széles mosollyal koccinthatunk a gin legnagyobb fiestáján!

Letisztult, klasszikus ginörvénylés a Brockmans Premium Ginben

Egy jó barát valóságos kinccsel ér fel. A tézis különösen igaz, ha közös passziói vannak az emberrel, és még egy grandiózus gint is készíthetünk vele! Néhány régi barát osztott a gin iránti lelkesedésben, és sajátos képességeik bevetésével finomhangolták a Brockmanst. Ami olyan jól sikerült, hogy meg sem állt az ezüstéremig a 2012-es San Francisco Worlds Spirit Competition-ön.

Nem akármilyen borókabogyót használnak – egyenesen a mediterrán Toscanából származó bogyókkal bűvészkednek, a harmonikus zamatok érdekében pedig bevetik a koriandert, a szedret és az áfonyát is. A lepárlás egy klasszikus copper stillben történik, hogy életre keltsenek egy rendkívül összetett gint, intenzív gyömbéres és narancsos hullámzással.

Az angyalgyökér, a koriander és a boróka együttállása megidézi a legklasszikusabb London Dry-ok zamatát, amért sokan megszerették ezt a műfajt, még a ginkészítés hajnalán.

 

Édes kísértés a gejzírek és vulkánok hazájából: a Himbrimi Old Tom Gin

Az Old Tom visszavisz minket azokba a klasszikus időkbe, amikor még a kevésbé sikerült, furcsa gineket a britek édes komponensekkel tették élvezhetővé. Az igazi Old Tom gyerekkorban ez gyakori fortély volt a borókás italok készítésekor. Most a Himbrimi életre kelti a már-már elfeledettnek hitt zamatokat!

„Himbrimi” – azaz jeges búvár: a brand egy helyi madárfajról kapta a nevét, ami a horgászok kabalaállata, a Hibrimi valamennyi címkéjén feltűnik.

A párlat készítője a leleményes Oskar Ericcson egy izlandi ginmester. Szerinte a grandiózus gin a tökéletes társ egy hangulatos horgászáshoz Izlandon, a tavak és folyók költői szépségű környezetében. Itt mindenhol gejzírek és gigászi vulkánok tagolják a felszínt, és a zimankós hidegben az ember gyakran szomjazik ginre, hogy felmelegítse a testét-lelkét.

Oskárt a folyók partján növő gyógynövények illata inspirálta, hogy teremtsen egy izlandi gint, amiket még nem látott a világ. A Himbrimi ízeihez Ericcson felhasználta a helyi erdők-mezők kincsestárát, és hosszas kísérletezés után alkotta meg a legharmonikusabb változatot. Összecseng benne az északi kakukkfű, az angyalvirág és az északi méz. Minden kortyán érezhető, hogy Oskar szívét-lelkét beleadta a párlatba, hiszen minden nyáron személyesen szerzi be a legfontosabb összetevőket, és saját kezűleg számozza a szemet gyönyörködtető palackokat.

A Himbrimi Old Tom változata egyszerre édes és kissé keserű, kettőssége is egyedivé teszi az ígéretes izlandi desztillátumot. Ízében ünnepet ül az angyalgyökér, a boróka, a méz és az északi kakukkfű, megbolondítva egy kis levendulával.

Amikor elővesszük a szekrényből, akkor Oskár horgászmániájánál maradva úgy érezhetjük, mintha kifogtuk volna az aranyhalat a gin nagy folyójából!

 

Kávé és gin összesimulása: a 400 Conigli Volume 1 Coffee Gin

Egyre több ginvállalat lát fantáziát a borókás ízek és a kávé keverésében. E párlatok egyik folyékony gyöngyszeme a 400 Conigli Volume 1 Coffee Gin, a maga borókás és etióp kávés összefonódásában.

A 400 Conigli (a 400 nyúl) alkotói a szorgalom megtestesítői a giniparban: nem voltak restek végigvándorolni a világ négy sarkát, hogy megtalálják a legtökéletesebb komponenseket egy-egy kuriózumszámba menő ital megalkotásához. A Compagnia dei Carabini mesterei olyanok, mint a történelem nagy felfedezői.

A kalandorszellem mellett egyszerre alkotók is, akik mindig egy ütős gin létrehozásában gondolkodnak. Régóta egzotikus összetevőkre vadásznak a rendhagyó receptekhez. Most úgy érezték, ideje feszegetni egy kicsit a sztenderd ginzamatokat, és a kávéra esett a választásuk. A Conigli Gin eredetileg angol ihletésű, miközben a készítők olaszos temperamentuma mediterrán elemekkel szenvedélyessé varázsolja a zamatát, a velencei Nervesa della Battaglia-síkság aromakomponenseivel. A kávét borókás párlatban desztillálják, hozzáadott ízesítőszerek nélkül. A macerálás desztillátuma a boróka termeléséből eredő extrakció „gyümölcse”, megspékelve egy kis gabonaszesszel. A szűrést mindig kézzel végzik a 400 Conigli mesterei.

A kóstolás során magával sodor minket a kávé élénkítő ereje és a boróka bársonyos együttélése.

A teljesen letisztult, éterien finom etióp kávé valami teljesen újat hoz a ginszcénába, azért mindenkinek csak ajánlani tudjuk a gin legnagyobb ünnepén.

 

Egy skót gin Mull szigetéről: a Tobermory Gin

A Tobermory a skót whisky egyik oszlopa a kellemesen kavargó párlatok között. Azonban a legjobb brandek lételeme a változás, a szüntelen megújulás keresése. Erre az ösvényre lépett a Tobermory, midőn elkészítette új ginjét a márka égisze alatt. A Tobermory által fémjelzett desztillátum egy igazi mestermű Mull szigetéről, felvonultatja a szemgyönyörködtető Hebridákhoz tartozó sziget botanikai arzenálját. A ginek zöméhez hasonlóan a Tobermory is a fenyős fuvallatokkal és ízekkel bűvészkedő borókában találja meg identitásának fókuszpontját. Erre épülnek rá az izgalmas Mull-szigeti zamatok, amelyek átszövik az aromakarakter egészét.

A párlat motorját alkotó bogyós gyümölcsöt a készítők megbolondítják egy kis lélekemelő teával és bodzavirággal. Szintén esszenciális alkotóelem a Tobermory ginben az édes narancshéj, az élelmesebb gin-gourmanok pedig felismerhetik az italban a lágy narancslekvárt, a fűszerek változatos játékát, az érzékekkel játszó mentát.

Éteri tisztaságának titka az, hogy a készítéséhez felhasznált valamennyi növényt több mint 24 órán át az alapszeszbe áztatják, ebből születik bársonyosan sodró exkluzív aromakaraktere.

A World Gin Awards ítészei sem fukarkodtak az elismeréssel, amikor értékelniük kellett a Tobermory Gint: ez a pompás ital kaparintotta meg a legjobb klasszikus skót ginnek járó érmet (mindössze 6 hónappal az első palackozást követően).

 

Flamingókönny, grapefruitos ginben: a Flamingo Tears Grapefruit Gin

A valóság csak egy maskara, amely a világ titkos arcát takarja. Nagyjából így lehetne összefoglalni a Firebox filozófiáját, hiszen a vállalat olyan természetfeletti jelenések könnyeiből készít ikonikus italokat, mint az unikornisra összpontosító Firebox Unicorn Tears, a tündérek zokogásának megtestesülését jelentő Pixie Tears, és akkor ott van még a hableányok szomorúságából születő Firefox Mermaid Tears. A sok misztikus teremtmény könnye után a brand mesterei egy lényegesen kézelfoghatóbb, evilági állatot, a flamingót választottak, az ő könnyeiből sarjadt a maga éteri tisztaságával hódító Flamingo Tear Grapefruit Gin.

A Firebox már 1988-ban létrejött hotbox.co.uk néven, azonban kellett pár évtized ahhoz, hogy őrületesen jó misztikus italokkal rukkoljanak elő. és olyan italokat csempésszenek a palackba, amire senki sem számít. Ezek a furcsa és egyben frenetikus italok minden előzetes várakozást felülmúlnak, és nagy elődeikhez hasonlóan a Flamingo Tears grapefruitos áramlása sem okoz csalódást.

A flamingókról az egzotikus környezet és az ehhez táruló ízek jutnak az eszünkben. Nem is kell csalódnunk a Flamingo Tears kóstolásakor, hiszen az ízek hullámaival minden porcikánkat átjárja a jóleső eufória, a grapefruitos ízek lendületes finomsága. Aztán felsejlik a vanília és a boróka összefonódása, amelyek fenségesen játszanak a grapefruittal, mi pedig megkóstolhatunk egy világosvörösben pompázó mesterművet, a különleges ginre szomjazók nagy kedvencét. Egy biztos: ha valaki megkóstolja ezt a dinamikus trópusi finomságot, akkor az illetővel a kóstolás után madarat, pontosabban flamingót lehet majd fogatni!

 

Jávorszarvas nyúl és a norvég erdők zamata: a Harahorn Norwegian Gin

A norvég erdőkben vannak jávorszarvasok és gyakran felbukkannak a nyulak…A Harahorn mestereinek gondolkodása azonban hátborzongatóbb utakra tévedt: megalkották a jávorszarvasnyulat, a norvég erdők hajmeresztő teremtményét, akivel bizony nappal sem szívesen találkozna az ember….Kivéve, ha a szimbolikus állat csak egy ütős norvég gin palackján jelenik meg, ahogyan ez a Harahorn esetében történik! Történt ugyanis, hogy a norvég Grimstadban small batch mennyiségben palackoztak egy pompás párlatot, amiből egyszerre mindig csak 300 liter készítenek, nehogy az ipari mennyiségben gyártás a minőség rovására menjen.

A gin a Hemsedalban lévő hegyről kapta nevét, és a hegyi emberek által félve emlegetett rejtelmes szörnyeteg bukkan fel a címkéjén. A jávorszarvas nyúl italában szerelmesen kering a boróka és az áfonya, kézműves ginként pedig simán felveszi a versenyt a szomszédok nagyágyúival, vakmerő kihívója a svéd és a dán párlatoknak.

 A Harahorn ginben minden ott cirkulál, ami értéket jelent a norvég terroir karakterében, az erdő és a természet gazdagságában. Maga a vadon és a tenger szíve, hiszen ott hömpölyög kortyaiban a grimstadi rebarbara, a hínár, és persze a mindenki nagy kedvence, a nordmarki erdei áfonya –annyira finom, hogy megéri bemerészkedni érte az erdő sötétjébe, akkor is, ha összetalálkozunk a jávorszarvas nyúllal. Olyan összetevők színesítik zamatát, mint az oppdali vízitorma, a sunndali sziklamenta, és még egy kis gyopár, némi fenyős jelleg is kirajzolódik a sokrétű aromatartományban.

A párlat egy szemernyi cukrot sem tartalmaz, ezért eszményi összetevő lehet egy kiváló koktélhoz.

 

Egy formabontó gin klementinnel és olasz Nebbiolo szőlővel: a Ginato Clementino

Félig narancs, félig mandarin – ez bizony a klementin, az olaszok egyik kedvenc gyümölcse, amiből a Ginato egy nem mindennapi finomságot hozott létre!

A Ginato úgy látta, szertelenül szenzációs aromákat eredményez, ha a narancsot a mandarinnal keresztezzük, és megkapjuk minden idők egyik legfinomabb olasz kultúrgyümölcsét, a klementint!

A Ginato elve szerint akkor lesz jó egy gin, ha készítője a végtelenségig kíváncsi, és képes bejárni a csizma alakú ország mind a négy sarkát, hogy megtalálja a legtökéletesebb ginzamatokat. Így cselekedtek ginjeik finomhangolásakor a Ginato szakértői, és olyan vérpezsdítő italokat készítettek, amelyek visszaadják a ginvilág változatosságát! Bennük rejlik a 21. századi Olaszország botanikájának teljes vertikuma.

Lepárlójuk Ravennában, Emilia Romagna tartományban található Észak-Olaszországban. Minden korty Ginatóban felfedezhetjük az olasz föld esszenciáját, az itt élők kedvenc szőlőfajtáját, legyen az a Pinot Grigio, a Sangiovese, a Nebbiolo vagy a Barbera.

A Ginato párlatainak felfedezése olyan, mintha bevállaltunk volna egy olasz bortúrát, mert fergeteges szőlőfajták teszik exkluzívvá a Ginato zamatok kortyolgatását.

A Ginato italok készítői érdekes utat láttak abban, miként hat a szőlő és a klementin az ízlelőbimbókra egy új szellemiségű ginben, mi pedig végre megkóstolhatjuk elméletük fenséges eredményét!

Kirajzolódik a szánkban a Toszkána dombjain termő gyümölcsök gyengédsége, az olasz borókabogyó életöröme. A Ginato olyan gines ízekkel játszik, mint a pink grapefruit, a gránátalma, a vérnarancs és a citrom, hogy mediterrán életörömmel adjon izgalmas új irányt a ginzamatoknak.

A Ginato megmutatja, milyen a modern olasz gin arca, és most a dél-olasz klementinre esett a választása az ízek központi finomhangolásában. A boróka, a gabonaszesz, a Nebbiolo szőlő valósággal eggyé válik a mandarinnal, a klementin héjának egzotikumával, és egy korábban sosem tapasztalt ízélmény részeseivé válunk.

 

India gyógynövényes ginvarázsa: a Jaisalmer Indian Crafted Gin

Boróka, indiai ízek, és a keleti bölcsek tudásából származó gyógynövények.

Ezekből a varázslatos összetevőkből született a Jaisalmer Crafted Gin, amely igazi újjászületéssel kecsegtet, ami a gintapasztalatainkat illeti! Mintha kortyolgatása alatt a szentek és a megvilágosodottak földjén, a misztikus Indiában járnánk, miközben szétárad a szánkban a boróka, az angelikagyökér, az édesgyökér, a kandiscukor fűszeres crescendója. E hősies környezetben egykor 15 herceg tisztelgett Jaisalmer büszke uralkodója előtt. A jeles tradicionális ízek ösvényén haladva mi is visszatérhetünk a diadalmas időkbe, a maharadzsák történelmi aranykorába. Jaisalmer India ősi városa; leggyakrabban egy arany vászonhoz hasonlítják, színeinek sokrétűsége a hercegségek dinamikáját tükrözi.      

Készítésnek titka szerencsére nem a keleti mágusok kiváltsága. A háromszoros lepárlású gabonapárlatot tradicionális copper pot stillben újradesztillálják, miközben 11 gyógynövényes összetevővel színesítik az aromakaraktert (ezek közül hét India négy sarkából származik). Zamatában kirajzolódik a köménymag, a Darjeeling zöld tea, a minden érzékszervünket felébresztő citromfű és az édesgyökér.

Íme egy királyi gin, amely eposzokba illő seregszemlét mutat a hagyományos indiai ízekből! Az előkelő aromakarakterű párlatban kéz a kézben jár a dicső múlt és a jelen: az édes narancshéjjal összefonódik a gin olajos és citrusos hömpölygése.

 

Francia gin, szőlős alapvetéssel: a G'Vine Nouaison Reserve Gin

Az eaux-de-vie és a konyakos hordós érlelés nem mindennapi ginkalandot teremt: egy mennyei italt, amelyben istenien kacérkodnak egymással a konyakos és gines zamatok.

A modern ginek aromatikája ékes bizonyság arra, hogy nemcsak a borókából kiindulva lehet pompás gint készíteni! Ezen az új irányvonalon indult útnak a G’Vine, amely vakmerően újraértelmezi a klasszikus gin műfaját. Feszegeti a határokat, mert a jól megszokott borókás aromabázis helyett a szőlőt tekinti kiindulópontnak. A francia konyakrégió felbecsülhetetlen értékét, amelyre művészi tökéllyel rásimulnak a ginpárlatok zamatai.

Az ötlet Jean Sebastien Robiquet fejéből pattant ki, aki Bruno de Reilhac-kal szövetkezve 2001-ben megalkotta G’Vine Gint, pontosabban az EuroWinegate vállalatot. A francia duó eredeti és innovatív italokkal akarta elbűvölni a prémium italok kedvelőit. Stílusos, új szemléletű ginek sokasága került ki a kezeik közül, és ki tudja milyen finomságokat készítenek jelenleg is izgalmas boszorkánykonyhájukban, a francia konyakrégió szívében.

Meddig kell egy gint érlelni? Egészen a tökéletességig! Ezzel a csattanós válasszal felel a kérdésre a G’Vine Reserve Nouaison Reserve. Érlelőhordójában a párlat előtt konyakot tartottak, ezért frenetikus ízrobbanás születik a konyakos és gines ízvilág kreatív keverésével. Gabonapárlat helyett szőlőpárlatot használva már az alapillat- és az íz is illatosabb és különlegesebb, mint egy hagyományos ginnél, 14 gyógynövény, gyümölcs és fűszeresség formálja az aromakaraktert. Felbukkan benne a kardamom és a paprika, a szilva és a bergamott, a fenyő és az eleven koriander, egy ecsetvonásnyi vaníliás édességgel felpörgetve.

 

Bivalyerős navy strength a ködös Albionból: a Manchester Overboard Gin

Egy 57%-os ginben acélos erő rejlik, különösen, ha Manchesterből érkezik! A Manchester Overboard egy nagyszerű navy strength párlat, a Signature blend csúcsra járatása. A magas alkoholtartalom dacára egy ízeit merészen kidomborító, kellemes gin, bővelkedik fenséges zamatokban. A magasabb alkoholtartalom kiemeli az ízek közül a borókát és a párlat citrusos oldalát. Felismerhető benne a feketeszeder ízrobbanása, a menta és a boróka nyelvet bizsergető ereje, az édes málna és a citrusosság.

Manchester nemcsak iparáról és focicsapatáról híres, hanem egy összetartó közösség munkájából származó ginről, a Manchester Overboardról is. Nem véletlen, hogy a Manchester gin logója egy fáradtságot nem ismerő méhecske, a kaptár-gondolkodás megtestesítője. Ez az összetartás, a közösségi gondolkodás előtérbe kerülése a manchesterieknek fontos jellemzője. A Manchester gin minden zamata a nyüzsgő nagyváros életéről mesél, letisztultsága pedig arról árulkodik, hogy szép jövő előtt állnak a brand további italai, érezhető az átgondolt aromahangolás eredménye a poharakban.

–„Te mit iszol? -Én gin tonikot!” Ezzel a beszélgetéssel vette kezdetét a Manchester gin, két férfi beszélgetésével egy esős délutánon.

A gin két megalkotója egy végeláthatatlan beszélgetésben elmondta egymásnak, mennyire imádják a borókakölteményeket, és két éven belül saját bárt nyitottak. Aztán beindították a Manchester gin motorját. Eleinte csak évi 800 palackban gondolkodtak, és hosszú éjszakákon át palackoztak és címkéztek, csaknem a végkimerülésig…Azonban a szorgalmas munka meghozta jutalmát: a Manchester Distillery hamarosan megkaparintotta szépen csillogó aranyérmet mikro-lepárlókategóriában a Spirit Masters versenyén.

 

A japánok egzotikus ginje: a Masahiro Okinawa Craft Gin - Recipe 01

Az Okinawa Craft Gin a Felkelő Nap Országának legdélibb szigetén született. Első változata már 2017-ben a stillekben csörgedezett. Izzasztó kánikulától szenvedtek a szigetlakók azon a napon, és csak a Mahae, Okinawa hűs szellője adott egy kis enyhülést. Abban a mágikus pillanatban valami hihetetlen aromatobzódást élt meg a kis lepárló, és napvilágot látott egy nem mindennapi gin, az okinawai gyümölcsök gyengéd finomságnak mesterműve.

Benne van Japán zamatkultúrája, elsősorban Okinawa helyi rizspárlata, az awamori öröksége. A gint két lepárlóban desztillálják, hogy egyszerre jelenítse meg a sziget sokszínűségét (a helyiek szerint ezt a hatást hiába szeretnék lemásolni egy nyugati lepárlóban, egyszerűen képtelenség lenne). A Masahiro Okinawa kristálytiszta zamatának eredője a helyi éterien finom víz.

A Masahrio Okinawa párlatában kéz a kézben jár a gésák parfümösségét idéző gyümölcsös édesség, a tealevelek, a földesebb jegyzetek. Komplex karakterében egyszerre villan fel a boróka, a guava levél, a boros és a hibiszkusz japán verziója, a roselle. És ott van még a goya, a japán dinnye, a shekwasha és a Tajvanon őshonos citrus.

 

Acélos, szűretlen osztrák borókaharmónia: The STIN Dry Gin Overproof

Stájerország festői hegyei között egy minden ízében autentikus gin született, amely szűretlen zamatokkal, 28 helyi növényi összetevővel vált kuriózummá a ginek univerzumban. A gineknél megszokott 40% helyett ezúttal egy toronymagas, 57%-os alkoholtartalommal kerül a boltok polcaira. Szóval ha egy átlagostól energikusabb osztrák „csodaginre” vágyunk, akkor érdemes ezzel a párlattal ünnepelni a gin világnapját!

Johannes Firmenich és Reinhard Jagerhofer két osztrák barát, akik ismerték a szeszipar csínját-bínját, és erre ráraktak még egy élvezeti réteget a stájer összetevők komplexitásával. Mindkét fiatalember apjának snapsz-lepárlója volt, ezért Johanneséknek a kisujjában volt a szakma. Pallérozott ismereteiken felbátorodva mindenképp készíteni akartak egy saját gint, Stájerország autentikus zamatával.

Az illatolás során egyből az orrunkba simul a gineknél megszokott borókás citrusosság frissessége, amely karmesteri módon irányítja az aromák sokaságát. Íze a szűretlen jelleg által izgalmasan intenzívebb a hagyományos felépítésű gineknél. A gyümölcsösen áradó, hosszú lecsengés gondoskodik arról, hogy mindig örömmel gondoljunk Stájerország első számú ginére. 

 

Ázsia hegyeinek bivalyerős chilis ginje: a Tarsier Khao San Chili Gin

Egy igazi embert próbáló kihívás erőt ad az embernek, és egy átlagos napot is képes új dimenziókba emelni. Ezzel az élménnyel jár a Tarsier Khao San Chili Ginje, amely a thai chili zabolátlan, acélos erejével indít ostromot az ízlelőbimbók ellen, miközben képes felvonultatni az ázsiai ginek változatos dinamikáját, ahogyan ez egy hamisítatlan Tarsier Ginhez illik.

A Tarsier alapítói, Tim Driver és Sherwi Achebuche vagány habitussal nekivágtak Ázsiának, és megacélozták a hatalmas kontinens délkeleti részét. Olyan mély hatást gyakorolt rájuk a kalandos keleti világ, hogy ebből inspirálódva került a palackba 2017-ben az első Tarsier Gin. Minden italuk palackján felbukkan egy játékos pápaszemes maki, aki a brand kabalaállata lett. A Tarsier nyeresége 10%-át mindig a délkelet-ázsiai természetvédelmi programok támogatására szánja, hogy segítsék a pápaszemes makik túlélését.

A párlat nevében szereplő bangkoki Khao Shan az északi utazók egyik nagy kedvence, innen vágnak neki a kalandra szomjazó vándorok a misztikus hegyek felfedezésének, vagy megmászásának, és ezzel a felemelően finom párlattal öblítik le az út porát. Itt nemcsak a felhők és az ég magasába vágyó sólymok szárnysuhogása töri meg a csöndet, hanem olyan élményszámba menő italokat kóstolhatunk a felhőktől karnyújtásnyira, mint a Khao San Chili Gin.

Miközben megízleljük a nyelvet minden zamatában próbára tevő italt, a thai chili mellett kibontakozik a kaffir lime elevensége. Közben felcsendül a citromfű és a boróka szimfóniája. Szó mi szó, az ázsiai fűszerezésű gin mesterien kiaknázza az összetevőkben rejlő erőt. A párlat pikantériája, hogy a kaffir lime levél cold distill eljárással válik az ital szerves aromaformálójává, a citromfű és a thai red chili a vacuum stillben tesz szert az italban kirajzolódó karakterisztikára, amely miatt sokan kifejezetten keresik ezt az ázsiai csodát.

Az ázsiai kalandorok első számú kedvencét az átlagostól egy árnyalattal ütősebb, 41.2%-os alkoholtartalommal desztillálják. Még magasabbra fokozhatjuk a kóstolási élményt egy kis Fever Tree tonikkal. Még messzebbre merészkedhetünk a pikáns ázsiai ízek ösvényén, ha nemcsak önmagában kortyolgatjuk a Tarsier italát, hanem egy íncsiklandozó lime-os vagy chilis ételhez társítjuk.

 

 

Kapcsolódó termékek

Brockmans Premium Gin [0,7L|40%]

Raktáron
14.990 Ft
Kedvencekhez adom

400 Conigli Volume 1 Coffee Gin [0,5L|42%]

Utolsó 2 db raktáron
16.999 Ft
Kedvencekhez adom

Tobermory Gin [0,7L|43,3%]

Raktáron
16.250 Ft
Kedvencekhez adom

Flamingo Tears Grapefruit Gin [0,5L|40%]

Jelenleg nincs készleten!
13.150 Ft
Kedvencekhez adom

Harahorn Norwegian Gin [0,7L|46%]

Raktáron
14.999 Ft
Kedvencekhez adom

Ginato Clementino Gin [0,7L|43%]

Raktáron
10.450 Ft
Kedvencekhez adom

Jaisalmer Indian Crafted Gin [0,7L|43%]

Raktáron
15.990 Ft
Kedvencekhez adom

G'Vine Nouaison Reserve Gin [0,5L|42%]

Raktáron
16.490 Ft
Kedvencekhez adom

Manchester Overboard Gin [0,5L|57%]

Utolsó 1 db raktáron
18.490 Ft
Kedvencekhez adom

Masahiro Okinawa Craft Gin - Recipe 01 [0,7L|47%]

Raktáron
19.490 Ft
Kedvencekhez adom

Tarsier Khao San Chili Gin [0,7L|41,2%]

Raktáron
13.250 Ft
Kedvencekhez adom

The STIN Dry Gin OVERPROOF [0,5L|57%]

Raktáron
19.999 Ft
Kedvencekhez adom