TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
A Joseph Phelps Insignia egy csúcsminőségű, 2019-es évjáratú amerikai cuvée, amelynek alapját 3 szőlőfajta adja; túlnyomó részben, 93%-ban Cabernet Sauvignon alkotja szerkezetét, amelyhez csatlakozik 5% Petit Verdot és 2% Malbec. A kaliforniai Nappa Valleyból érkező keverék 24 hónapot tölt francia tölgyfahordóban, így egy dinamikus, elegáns bor születik meg, amelyben a sötét gyümölcsös jegyek harmóniája, valamint a markánsabb étcsokoládés karakterek alkotnak egy utánozhatatlan egészet. Élénk virágos, frissítő aromáiból látszólag egy hűvösebb évjáratból származik a bor, miközben szájban testes és gyönyörűen koncentrált. Az évjárat valami elképesztő, amihez Ashley Hepworth borász mesteri szaktudása társul, így a Joseph Phelps Insignia egy olyan borrá avanzsál, amely még több évtizedig felejthetetlen ízeket ígér.
Származási hely:
i
|
USA |
Külföldi borvidék: | USA >>> Napa Valley |
Pincészet: | Joseph Phelps Vineyard |
Szőlőfajta: | Cuvée |
Szín: | Vörös |
Jelleg: | Száraz |
Évjárat: | 2019 |
Érlelés módja: | Fahordóban érlelt |
Hordó típusa: | Francia tölgyfa hordó |
Használt hordók: | Francia tölgyfahordó |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: | 16-18°C |
Illat: | Illatában a piros bogyós gyümölcsök, az érzéki virágos fuvallatok elegyednek a dohány és a gyógynövények kifinomult aromáival és alkotnak egy csodaszép illatprofilt. |
Íz és lecsengés: | Ízében a szeder, a málna és a feketeribizli elegáns dinamikája dominál, finom tanninokkal és bársonyos textúrával kiegészülve. Megjelennek vaníliás és cidrusos árnyalatok, amelyek kiváló komplexitást kölcsönöznek a bornak. Melengető lecsengése pedig tovább rétegzi ezt a felejthetetlen ízvilágot. |
Ezekhez ajánljuk: | Tökéletes választás marhahúsokhoz, például egy szaftos ribeye sztékhez vagy lassan sült marhaszegyhez, de remekül harmonizál vadételekkel, mint a szarvas vagy a vaddisznó, különösen vörösboros mártással. Gazdag aromái miatt kiválóan illik érlelt sajtokhoz, például Cheddarhoz vagy Comtéhoz, valamint szarvasgombás és gombás ételekhez, mint egy vargányás rizottó. Ha füstös, barbecue jellegű húsokról van szó, például marhaszegyről vagy sertéstarjáról, azokat is nagyszerűen kiegészíti a bor mély, fekete gyümölcsös és fűszeres karaktere. |
Weboldal: | www.josephphelps.com |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!