italbemutató
5 lehengerlő likőr, amivel idén más lesz a húsvét
Itt a tavasz, és vele együtt a húsvét ünnepe! A locsolkodók ilyenkor illatos kölnikkel locsolják meg a lányokat, de ezekben a napokban emlékezünk Jézus feltámadására is, húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe.
Most kiderül, mit ünneplünk húsvétkor, és milyen fergetegesen finom likőrökkel érdemes megkínálni ilyenkor a locsolkodókat, a családtagokat.
7 szokatlanul szuper gin, ami megreformálja a borókás italok birodalmát
Életünk során folyamatos megújuláson megyünk át. Mindenki hallotta már azt az állítást, hogy testünk sejtjei hét évente csaknem teljesen lecserélődnek. Bizony a személyiségünk is változik az évek során, mivel a velünk történő események pozitív vagy negatív irányba billentik a fejlődésünket.
Nemcsak az emberek, hanem a ginek is fejlődnek és újjászületnek! Szeretnénk bemutatni pár olyan borókás nektárt, amik valamilyen szempontból le mertek kanyarodni a korábbi, jól megszokott ginösvényekről, és valamilyen új szempontból gyökeresen friss receptúrákkal rukkoltak elő, hogy alaposan megreformálják a ginek birodalmát!
A fahéj menő! - Vérpezsdítő fahéjas koktélok a tavasz első napjaira
A tél végjátékában, a tavasz beköszöntésekor hűvösek a reggelek, még a saját bőrünkön érezzük a tomboló mínuszok jelenlétét. A hideg estéken kapóra jön egy kellemes fahéjas ital vagy egy fahéjjal ízesített cocktail, ami átmelegíti az ember egész testét és lelkét.
A fahéjas koktélok teljesen megváltoztatják a játékszabályokat az italok aromahangolásában, az ízek egymáshoz illesztésében! A fahéj melengető, fűszeres ízt kölcsönöz minden zamatnak, valamennyi kortya meghitt érzést kínál egy kellemes whiskykoktélban, vagy egy fahéjas ízt középpontba állító koktélban.
5 rumos koktél, amikkel már áprilisban érezzük a nyarat
Tavasszal már kezdünk hozzászokni a melegedő időjáráshoz. Időnként felszalad a hőmérséklet egy light nyári hőség szintjére, de ilyenkor még „nyögjük” a tavasz szeszélyes oldalát, mert időnként hűvösebb van annál, mint amennyire szeretnénk. Ilyenkor érdemes egy kicsit rákapcsolni, és elkészíteni egy rumos, nyáriasabb hangulatú, trópusi vonalvezetésű koktélt a legjobbak közül.
Lássunk pár telitalálatot ebben a kategóriában, amikért már érdemes elővenni a szekrényből a koktélkészítő eszközöket!
Április 10-A nap, amikor minden rózsaszín! - A pink nemzetközi napja
„A rózsaszín nem csak egy szín. Egy sajátos hozzáállás!” -vallja a lelkivilágunkat felüdítő színárnyalatról napjaink egyik menő énekesnője, Miley Cyrus. Mondása különösen aktuális most, hiszen már csak párat kell aludni a pink világnapjáig, amit a maga teljes egészében a rózsaszín árnyalatnak szentelnek.
Nem is ünnepelhetnénk méltóbb módon a pink nemzetközi napját, mint a legjobb pink párlatok és sörök seregszemléjével!
Március 28-Doromboló párlatok a macskák napjára
Március 28 a macskák napja! Egy ideális alkalom arra, hogy nagyobb figyelmet fordítsunk szőrös kis szeretetgombócainkra és akár arra is, hogy megízleljünk a jeles alkalomból pár macskákhoz kapcsolódó párlatot. Mert a macskákat istenként tisztelték a régi Egyiptomban – egyesek szerint a gőgösebb cicák a mai napig kicsit úgy tesznek-vesznek, mintha istenek lennének – ez ragyogó alkalom arra, hogy az egészségükre pár isteni cicás nedűvel koccintsunk!
És megismerkedjünk az Old Tom Ginekkel, amelyek ezer szállal kapcsolódnak a 19. század fekete macskáihoz.
Színház az egész világ: március 27 a színház világnapja
„Színház az egész világ, és színész benne minden férfi és nő” – ez a sajátos ars poeticája minden idők legnagyobb színházi szerzőjének, William Shakespeare-nek. A Globe Színház egykori csillaga a világ legnagyobb tragédiával és komédiával írta be magát a drámaírás arany lapjaira.
Március 27 a színház világnapja. Ennek apropóján röviden megnézzük ki volt a Hamlet megálmodója, hogyan vált a világ legismertebb színpadi szerzőjévé. Lássuk a leghíresebb karaktereit Hamlettől kezdve III.-Richárdon át egészen Rómeóig és Júliáig, akik a szerelmes sztorik alapvetését adja a reneszánsz végének érzelmekben tobzódó utolsó évtizedeiben.
Az is kiderül, milyen rumok, whiskyk illenének a nagy Shakespeare-karakterek kezébe!
Március 24-Nemzetközi Koktél Nap, tavaszias koktélokkal
Március 24 a Nemzetközi Koktél Napja, így tökéletes alkalom arra, hogy pár vérpezsdítő tavaszi koktéllal ünnepeljük az érkezését. A tavaszi koktélok üdítő csavart hoznak az egyre melegebb napok pezsgésébe.
A leleményesebb bármixerek előszeretettel vetnek be ilyenkor szezonális gyümölcsöket, fűszernövényeket és virágosabb ízeket. Valami felemelő, amikor összeolvad a koktélokban a zamatos citrusosság a virágos árnyalatokkal, és minden ízletes korty a tavasz élettől lüktető esszenciáját ünnepli. Azok a legjobb összetevők, amelyek már könnyedségükkel, szellőszerű finomságukkal is lenyűgözik az embert egy tavaszi cocktailpartyn.
Mutatunk pár pompás receptet a Nemzetközi Koktél Napjára. Néhány olyan isteni iDrinks-es ital bemutatásával együtt, amelyek pompás komponensei lehetnek a tavaszi koktéloknak!
8 csúcs ital, csokis csavarral
A csoki története legalább olyan gazdag, mint a benne megjelenő ízek összetétele!
A csoki alapanyaga a trópusi esőerdőkben termő kakaóbab. Ezt porrá őrlik, majd ezt felhasználva látnak neki a csokigyártáshoz. Először a maják készítettek csokit, gyakran vaníliával, chilivel és mézzel ízesítették. A csokikészítéshez használt kakaófa termése ovális alakú, és leginkább egy amerikaifoci-labdára emlékeztet. A kakaóból készített massza volt az első csokis ital, amit kezdetben xocolatl-nak, azaz „keserű víznek” neveztek. Azóta nagyot fordult a kocka a csokival, és egyre több ital ízeként villan fel ez a sötét, ám annál derűsebb hangulatba ringató édesség.
Mélyedjünk el kicsit a csokoládé történetében, és fedezzük fel a legjobb csokis italokat az iDrinks polcain!
Cherrys csodanedűk a közelgő tavaszra
Létezik egy gyümölcs, melynek zamata és élénkvörös látványa felébreszti az emberben az élet pezsgését. Még a tavasz közeledése, a nemsokára megérkező rügyfakadás is az eszünkbe jut, amint egy szépséges cseresznyére téved a tekintetünk! A maga sajátos, életigenlő ízével, amit manapság egyre gyakrabban vetnek be az ízek fokozására a ginkészítők, a sörmesterek és más italguruk.
Nézzük, milyen iDrinks-es cherry párlatokkal hangolódhatunk a tavaszra!