Ikon Pincészet
Egy baráti társaság valósággal rajongott a borokért, ezért 2004-ben úgy döntöttek, ideje alapítaniuk egy saját pincészetet. Az alapító, Konyári János eleinte szórakozásnak tekintette a baráti alapokon nyugvó borászkodást, ám villámgyorsan rájött, hogy ebben találhatja meg az igazi kiteljesedését. 2004-ben telepítették az Ikon első szőlőtőkéit. A pince megépülésére sem kellett sokat várniuk, és rövidesen eljött az első szüret ideje. Az Ikon Pincészet fő tulajdonosa Konyári János borász volt az első években.
A Dél-Balaton festői dombjai között született egy pompás pincészet, és ikonikus hatást tett a helyi szőlőművelésre. A Balatonlelle határában lévő Rádpuszta hosszú évszázadokon keresztül a Tihanyi Apátság becses birtoka volt. Az Ikon borászat 2007-ben keltette új életre a vidék nemes szőlőművelési hagyományát, méghozzá egyéni stílusú csúcsborokkal.
Az alapítók szerint az „ikon” kifejezésnek az „etalon, valamiben a legjobb” a legfontosabb jelentése. Az Ikon Pincészet birtokán olyan borokat akartak készíteni, amelyek hivatkozási alapot jelentenek a többi borászat és a magyar borkultúra számára. A 40 hektáron fekvő birtok kiváló lehetőségeket teremtett a szőlőtermeléshez, optimális talajtulajdonságokkal. Konyári János eredeti pincészete inkább a gasztronómia felé mozdult el, míg az Ikon sokkal szélesebb rétegeket szólított meg. Édesapja halála után Konyári Boglárka vette át az Ikon Pincészet irányítását, aki azóta is nagy lelkesedéssel készíti az egyszerre tüzes és finom tanninokat adó borokat. A szőlőfeldolgozás a gravitációs módszer jegyében zajlik, gépek nélkül, kíméletesen, különösen alacsony energiafelhasználás mellett.