Hine
A Hine kalandja több mint 230 éve tart, és ki tudja még, milyen izgalmas italokkal rukkol elő a konyakvállalat!
A sikertörténet 1791-ben kezdődött, amikor egy fiatal angol férfiú, Thomas Hine maga mögött hagyta szülővárosát, Dorsetet. Thomas azért vágott bele nagy utazásába, hogy megismerje apja kedvenc italát, a konyakot, annak előállítási fortélyaival együtt. Thomas Hine a hatodik gyermek volt a 12 gyermekes családban, és döbbenetesen zsenge korban, mindössze 16 évesen ment Franciaországba. A konyakkészítés mellett Thomasnak elég izgalmas élete volt az új országban: a francia forradalom elől menekülve a Chateau de Jarnac-ba zárták, ahol több hónapos fogságot kellett átélnie. Azonban jól járt ezzel a kihívással, mert feleségül vette házigazdájának lányát, Francoise-Elisabethet, és 1817-ben Thomas adta a Hine-konyakház nevét, amelyet a Charente partján hoztak létre.
Azóta a Hine-ok számtalan generációja váltotta egymást a Thomas Hine & Co. élén. A patinás birtokon jobbnál jobb konyakok készültek az idők során. Ezek a falak átvészelték a helyi háborúskodásokat a 18. században, átélték a nemzetközi gazdaság fellendülését és szédítő zuhanását, a világháborúkat, a környékbeli áradásokat… Ez a birtok élő tanulsága annak, hogy a Hine konyakház minden nehéz helyzetet képes átvészelni!
Napjainkban Bernard Hines vezeti a vállalatot. Elkötelezett, 30 főből álló csapata mindent megtesz annak érdekében, hogy megőrizze és fejlessze a Hine konyakok csúcsminőségét.