Heimann Pincészet
A Heimann borok sajátos zamatvilággal teszik sokszínűvé a szekszárdi borkultúrát. A Heimann család tagjai közül Ágnes, illetve az idősebb és ifjabb Heimann Zoltán is a pincészetben dolgozik. A vállalat számára különösen fontos a jó csapat kialakítása, mivel nemcsak a borokkal kapcsolatban, hanem a munkatársakat illetően is hosszú távon játszanak, kollégáik jelentős része már több mint 10 éve dolgozik náluk.
Idősebb Heimann Zoltán, a pincészet alapítójának gyermekkori emlékei a hagyományos paraszti világból származnak. Erről az időszakról először a disznókkal, csirkékkel teli gazdaság jut az eszébe, illetve a hangulatos szüretek, miközben a mai napig az orrában érzi a kádból frissen lefejtett kadarka illatát, amely elárasztotta az egész présházat. Zoltán az évek során egyre inkább úgy érezte: az a sorsa, hogy új életre keltse az akkoriban megélt sváb borosgazda múltat. Ennek szellemében hozott létre egy minőség iránt a végletekig elkötelezett családi vállalkozást, a Heimann Pincészetet. A sikerben elévülhetetlen érdemei voltak Zoltán szüleinek, akik a vállalkozás indításakor a hosszú évek alatt megszerzett tapasztalataikkal segítették a borászat működését.
Az első évtizedekben ők támogatták Zoltánt az indulásban, majd Ferenc bátyja szintén beszállt a családi bizniszbe, együtt építették a Heimann présházat. Zoltán élete párja, Ágnes is mindenben támogatta a borászat alapítóját, később pedig fiuk, ifjabb Zoltán is a munkatársuk lett. Végre teljessé vált a Heimann Pincészet csapata, ahol évről évre kiváló minőségű szekszárdi borok készülnek.