Heaven Hill
1935-ben, alig két évvel a szigorú szesztilalom után korábban sosem tapasztalt lendülettel támadt fel az amerikai italkultúra, és ebben a Heaven Hill Distilleries is kiemelkedő szerepet játszott. A lepárlót Shapiro család azért alapította a Kentucky állambeli Bardstownban, hogy új irányt szabjanak a Bourbon-ök és a prémium minőséget képviselő amerikai whiskyk gyártásának és forgalmazásának.
Ebben a korszakban, a gazdasági világválság (1929-1939) drámai csúcspontján ez a terv egy kockázatos vállalkozásnak számított. A tulajdonosok úgy rúgták be a brand motorját, hogy nem voltak zászlóshajónak számító márkái, induláskor nem rendelkeztek tetemes whiskykészlettel, és a gazdasági körülmények sem voltak eszményinek mondhatók: épp véget ért a Prohibíció, de már rájuk vetült a következő nagy szeszipari megpróbáltatás, a gazdasági világválság árnyéka. A vállalat azonban bírta a folyamatos kihívásokat, és napjainkban a Heaven Hill Amerika egyik legnagyobb független, családi tulajdonban lévő lepárlója és szeszipai beszállítója.
Az iparági elemzők szerint a Heaven Hill az USA ötödik legnagyobb beszállítója a maga területén, és 1 600 000 barrel-es készletével a második legnagyobb érlelt bourbon whiskey tulajdonosnak számít.