Godet
Bonaventura Godet, a ravasz holland kereskedő 1588-ban só- és borüzletet alapított La Rochelle kikötőjében. Ő volt az első ezen a vidéken, aki a költségek lefaragása miatt desztillálni kezdte a borait, hogy csökkentse a tetemes szállítási költségeit. A derék Bonaventura nemcsak ezzel az ötlettel ütötte meg a főnyereményt, hanem IV. Henrik is megadta neki az úgynevezett „holland égetett bor” készítésének jogát, amelynek ekkoriban bizony mindenki a csodájára járt. 1782-ben a Godet-biznisz eszméletlen mértékben növekedni kezdett, a termelési folyamatok azonban az idők során rengeteget finomodtak, és Gédéon Louis Godet hamarosan előrukkolt a Godet Freres Cognac-kal.
Napjainkban, a 21. században a Godet Cognac 100%-ban családi tulajdonban van. Azóta is a legendás La Rochelle kikötőjében működik, immár 15 generáció óta. Egy dolog azonban szemernyit sem változott a 15 nemzedék alatt és az elmúlt 400 évben: a Godet konyakok manapság is olyan eleganciával és delejes zamatokkal áramlanak, ahogyan az létrehozásuk idején történt!