Jim Beam Sunshine Blend
A Jim Beam egy meghatározó márkája már évszázadok óta a bourbon whiskey iparnak nem is ok nélkül. A világ egyik legismertebb párlatát már 200 éve ugyanaz a család készíti rendíthetetlen odaadással, ami meg is látszik minden italukon. Ez alól a Jim Beam Sunshine Edition sem kivétel. Egy igazi nyári ízbomba ez a külön kiadás. Bársonyosan lágy vaníliás vonalat ragadták meg a készítők, ami tökéletesen passzol a nyári napsugarak simogatása mellé. Ez biztosan a nyár itala lesz a bourbon whiskey fanatikusok számára, akik egy könnyed és frissítő élményre vágynak. Ez a kiadás leginkább koktélok vagy long drinkek elkészítésére specializálódott annak érdekében, hogy semmilyen kompromisszumot ne kelljen kötnünk az ízélmény érdekében. A vanília édessége selymesen olvad rá a nyelvre minden kortya után ennek a párlatnak bármilyen formában is szeretnénk elfogyasztani. A nyári bulizás, vagy csak a vízparti lazulás elmaradhatatlan kellékét sikerült megalkotniuk a készítőknek, ami nem hiányozhat a repertoárunkból, ha minőségi felfrissülésre vágyunk. Lássuk mi, hogy készítenénk el egy frissítő koktél formájába.
Hozzávalók:
6 cent Jim Beam Sunshine Blend
2 cent frissen facsart citromlé
1,5 cent cukorszirup, pl: Panna Cukorszirup
2 öntés Angostura Aromatic Bitters
Öntsük a pohárba a Jim Beam-et a citromlevet és a cukorszirupot, majd jég nélkül keverjük vagy rázzuk össze. Ezután adjuk csak hozzá a jeget és újból keverjük át amíg kellően le nem hűl. Majd jön a pont az i-re a két öntés Angostura Aromatic Bitters és máris élvezhetjük, ahogy a nap simogatja a bőrünket.
Brockmans Orange Kiss
Ha minőségi ginről van szó a Brockmans nem maradhat említés nélkül. Ez a rendkívül tiszta gin különlegessége, hogy 12 gyógynövényt tartalmaz a világ különböző pontjairól. Ezt a minőséget viszik tovább a Brockmans Orange Kiss kiadásába is, aminek íz kompozíciója a spanyol tengerpartokra repíti el a fogyasztókat. Ugyanis ez ötvözi a Triple Sec és a friss valenciai narancs zamatát a jól megszokott minőségű Brockmans botanikai alapanyagaival. Mi többet is lehetne kívánni, mint egy nyári felfrissülésre kihegyezett Brockmans Gint. A lédús spanyol narancs felpezsdíti minden ízlelőbimbónkat már magában kortyolgatva is. De ha nyár akkor koktél, szóval most bemutatjuk, hogy mi miként használnánk fel koktélalapanyagként ezt a csodát egy kis Portugál csavarral.
Hozzávalók:
4 cent Brockmans Orange Kiss
3 cent Per Se Aparetivo
2 dl Double Dutch Indian Tonic
Rém egyszerű koktél mégis mesébe illően passzolnak egymáshoz az ízek. Nincs más dolgunk, mint előszőr rakni egy kis jeget a pohár aljára majd az Orange Kiss-t és a Per Se-t hozzá tölteni majd felönteni mindezt a Double Dutch Indian Toniccal ezt össze mixelni és máris élvezhetjük ahogy a narancs csókolgatja a nyelvünket.
Takamaka Spiced Rum
A Takamaka Spiced Rum egy igazi csemege már önmagában is, nem hogy még egy frissítő koktél alapanyaga ként. Igazi trópusi ízkavalkádot kapunk, ha ezt a rumot kortyolgatjuk. Fűszeres mégis édes aromájú rum, ami összetett ízvilágot ad koktéljainknak. Mi most egy híres koktél variációban mutatjuk meg, hogy hogyan hozhatjuk ki belőle a maximumot, ez pedig a Dark n’ Stormy. Ennek az elkészítése sem atomfizika, mutatjuk is mire lesz szükség.
Hozzávalók:
6 cent Takamaka Spiced Rum
1,5 dl Double Dutch Ginger Beer
1,5 cent frissen facsart citromlé
Töltsük egy jéggel teli pohárba a friss citromlevet, ehhez adjuk hozzá a Takamaka Spice Rumot. Ezt öntsük fel a Double Dutch Ginger Beer-rel, díszítsük a poharat egy citromkarikával és máris kész a Takamaka Dark n’ Stormy ami elrepít minket a Seychelle-szigetek trópusára.
Cocchi Rosa Vermut
A végére hagytuk a legalapabb, de még is egy igazi minőségi felfrissülést nyújtó koktélt. A minőséget a Cocchi Rosa Vermut kölcsönzi az italunknak. A Cocchi egy igazi olasz csoda, amely Giuilio Cocchi kezeiből származik. Ennek a vermutnak a minőségi keserűsége képes egy szódát és egy kis citromot is magasabb szintre emelni, amely nem hiányozhat a nyárból, mondjuk is hogyan:
Hozzávalók:
8 cent Cocchi Rosa Vermut
1,5-2 dl szóda
2-3 friss citrom karika
Egy jéggel telibe pohárba öntsük a vermutot ezt a húzzuk fel szódával adjuk hozzá a citromkarikákat keverjük fel jól és már szomjoltásra készen is áll a Cocchi szóda.