fehér rum rendelés
Molekuláris mixológia-megújul a koktélkultúra! - 2.rész: Ehető koktélok a Kahlua Kaviártól a Zselés Daiquiriig
A molekuláris mixológia egy hatalmas ugrás a klasszikus bárkultúrához képest. A tudományos ismeretekkel felvértezett baristák már látványos, ehető koktélokban gondolkodnak, amelyek sokat merítenek a molekuláris gasztronómiából.
Így került az érdeklődés középpontjába a Kahlua Kaviár, a Daiquiri zselé, Bacardi Cocktail kapszula, a cseresznyefás füstölt Old Fashioned. Fedezzük fel a molekuláris mixológia ötletes alkotásait!
A fehér rum zamatát a tiszta frissesség érzete adja
A fehér rum egy igazán egyedi italkülönlegesség, amely a világ számos pontján varázsolja el a fogyasztókat az egyedülálló karakterével és sokoldalúságával. A karibi térség napsütötte szigeteitől kezdve a távoli országok bájos bárpultjaiig, mindenütt jelen van, mint a koktélkultúra egyik alappillére.
Jó, ha akad legalább egy palack fehér rum otthon
Miért is annyira jó, ha meglapul valahol az italos szekrényben egy üveg fehér rum? Nos, sokan hanyagolják ezt a nedűt, valószínűleg azért, mert még nem ismerik a sokoldalúságát, és még nem kóstolták minden egyes ízét. Pedig megéri vele közelebbről is megismerkedni, és főleg azt felfedezni, hogy milyen sokszínűen felhasználható a mindennapokban.
Május 6-13. Cocktail Világhét - 10 Cocktail nyári bulikra
Ünnepeljük méltó módon a koktél nevezetes napjait! A cocktail világhét keretén belül érdemes elmélyülni napjaink stílusos és ötletes koktéljaiban, amelyek isteni felfrissülést adnak egy tikkasztóan forró napon.
Jamaika, a funky rum hazája - A rejtélyes észteres zamatok nyomában
Kutatók tömegei kutatják már több mint egy évszázada, hogy vajon hol lehetett a magyarság őshazája, és még ma is sok a kérdőjel. Szerencsére a rummal kapcsolatban sokkal szerencsésebb helyzetben vagyunk: a rendszerint melaszból desztillált folyékony rumcsodák többnyire a Karibi-térségből érkeznek a poharainkba és koktéljainkba. Azonban van a rumok esetében egy olyan fogalom, amelynek a leírása elég ködös és misztikus, sokszor utópisztikus. Ez a funky rumok kategóriája, amely nem az első hallásra kézenfekvőnek tűnő könnyűzenei stílussal, hanem az édes és temperamentumos jamaikai rummal áll szoros kölcsönhatásban!
A fehér rum nemcsak egy “egyszerű” koktéladalék
A fehér rum néhány hónapon keresztül üveggel bélelt tankokban érlelődik. Majd a szűrést követő palackozásnál éri el a 37,5-40%-os alkoholtartalmat. A nedű koktélok alapanyagaként terjedt el a leginkább, de a gyümölcsös rumok velejét is ez a típus adja.
A fehér rum útja tankkal kezdődik, koccintással végződik
A fehér rum, mint elnevezés, főleg a spanyol területeken ismert, valamint az Amerikai Egyesült Államokban is alkalmazott. Ezt azért hangsúlyozzuk ki, mert a rumok osztályozása némiképp kaotikus.
A fehér rum nemcsak koktélokban élvezhető
A fehér rum a Karib-térség egyik vitathatatlan gyöngyszeme. Nemcsak a tengerészek és kalózok kedvence, ahogy arról a világot bejáró legendák szólnak.
Rum-mustra Davy Jonestól Sandokánig - II. rész
Sir Francis Drake egy sárkánygyümölcsös rumnak örülne a legjobban, Davy Jones egy dark rummal mulatna, Sandokánnak pedig egy Ophyum rumot ajánlanánk, hogy levezesse a tengeri stresszt. A tragikus srosú Kid kapitánynak egy Centenario rummal mutatnánk meg az élet édes oldalát, Barthomollow Robertsnek meg egy egzotikus italt ajánlanánk, mert ő ilyen területeken szeretett fosztogatni.
Ízletes fehér rumok koktélokhoz, különleges alkalmakra!
Rendkívül népszerű alapanyag manapság a fehér rum, főleg koktélokhoz alapként szokták felhasználni. A Coruba Libre, a Cuba Libre, a Mojito, a Zombie, Pina Colada és sok egyéb koktél elkészítéséhez is fehér rumot szoktak alkalmazni, de ez persze nem jelenti azt, hogy a fehér rum magában ne lenne fogyasztható!