Clausthaler sörök
Ahhoz, hogy valami különlegeset alkossunk, szerelmesnek kell lennünk abba, amit korábban mindenki lehetetlennek gondolt. Akár ez is lehetne a Clausthaler alkotóinak mottója, akik olyannyira belejöttek a think-outside-a-box művészetébe, hogy kialakítottak egy isteni alkoholmentes sört, új értelmet adva ezzel a sörök korábban kevésbé kedvelt típusának.
A Clausthaler 1972-ben beindított egy folyamatot, amely teljesen megváltoztatta a sörök világát! Korábban kevesen tudták elképzelni, hogy egy alkoholmentes sör is kellemes és vonzó lehet a rajongók számára, de a vállalat megcáfolta a korábbi előítéleteket, és egy egészen zseniális tétellel rukkolt elő.
Ehhez kellett a sörmesterek elképesztő fegyelmet kívánó munkája: sokszor késő éjjel is fennmaradtak, hogy kutathassanak, és állandóan mértek, teszteltek, hihetetlen türelemmel vártak, hogy lássák az eredményeket. A rengeteg munka szerencsére meghozta a gyümölcsét, és született egy egészen parádés sör Clausthaler néven. A sörmesterek kialakították hozzá a kontrollált fermentálás metódusát. A Clausthaler az ellenőrzött erjesztés modelljét alkalmazva emelkedett ki a sörök mezőnyéből. Készítői egy olyan fenséges alkoholmentes italt alkottak, amit rengetegen megszerettek.