A mézes variációk például hamar belopták magukat a hölgyek szívébe, bár a fütyülősök előnyeit a férfiak sem vetik meg. Szóval sokoldalú ez a kérdés, ellenben az kétségtelen, hogy maga az ital legendás.
Honnan-hová tart a pálinka útja?
Ha nagyon szélsőségesen szeretnénk fogalmazni, akkor azt is mondhatnánk, hogy a disznóvágások bátorságot adó kortyolásaival kezdődik minden és a sokcsillagos éttermek gasztronómiai felhozatalánál zárul a történet. A lényeg tulajdonképpen csak annyi, hogy egyrészt a rajongók száma jóformán felbecsülhetetlen, másrészt mindenki másért imádja. Tegyük hozzá azt is, hogy az előző évszázadban az egyik legkedveltebb, házilag is előszeretettel előállított nedű volt. A gyümölcsök egyik vitathatatlanul praktikus felhasználása a szeszkészítés. Viszont az ide vonatkozó szabályozások szigorodása magával hozta a „hp” gyártásának visszaesését és a kézműves családi vállalkozások megerősödését. Az Agárdi pálinka is idetartozik, a tarsolyában rengeteg tradícióval, tapasztalattal és gyakorlattal a mai napig azon munkálkodik, hogy a röviditalos poharakba minőségi cseppek kerüljenek.
Melyik a legkedveltebb Agárdi pálinka ízesítés?
Több felmérés is készült a témában, de a dilemma jóformán megválaszolhatatlan a számtalan ízvariáció sikerének hála. A barack, a szilva, a körte, a cigánymeggy egyformán kedveltek, izgalmas ötlet végigkóstolni őket.