Brandy és limonádé egy pohárban?
Így igaz! Az ital egyszerű, a végeredmény különösen nyáron, nagy hőségben nagyszerű. A keverék alapját egy jó cukros, azaz édes limonádé adja, de azért nem érdemes kihagyni a citromkarikákat sem, amik nemcsak akkor jöhetnek jól, amikor a díszítés a cél. Tehát, ha megvan a hagyományos limonádé, akkor mehet bele tetszőleges mennyiségben a jó öreg brandy. Van, aki szénsavas, akad, aki szénsavmentes vízből keveri ki az italt, ez már igazából részletkérdés, bár az köztudott tény, hogy a buborékok és az alkohol ütős párost alkotnak egymással.
A másik kitűnő felhasználási mód, ha az italból készül narancslikőr, mégpedig házilag. Ez azért egy kicsit több munkát követel, de a végeredmény garantáltan ízlelésre méltó.
A gyömbér is ide kívánkozik, pontosabban a gyömbéres italok, amik újfent jól mutatnak ezzel a nedűvel. A lényeg, hogy amikor a koktél alapját egy üdítőital adja, akkor fokozottan hangsúlyos odafigyelni a prémium minőség bebiztosítására, mert egy silány minőségű variációval mindenki rosszul járhat.
Brandy a konyhában?
Ha már fordítottunk egyet a látcsövön, és nagyon más szemszögből néztünk rá erre a méltán híres italra, akkor kihagyhatatlan kiegészítés, hogy nemcsak a bárpult mögött állók szeretik a mixerben látni, hanem a konyhában is jól teljesít, mint alapanyag.