Az Agárdi pálinka alkalmi vendég?
Abban az értelemben igen, hogy az alkalmak, különleges események és apropók nagyszerű, poharakba kínálkozó röviditala. Születés- vagy névnap, esetleg húsvét: ha a család vagy a barátok összegyűlnek, akkor ez az íz nem hiányozhat a palettából. Mert legalább egy valaki biztosan akad, aki örömmel voksol a pálinka karakteres markánsságára.
Viszont nem kell, hogy csak nagyon ritkán bukkanjon fel a színen, hiszen egy-egy meghitt beszélgetéshez, napzáráshoz vagy hétvégi kikapcsolódáshoz is társulhat egy-egy cseppnyi hazai.
Az, hogy kinek, melyik ízvariáció a kedvence, abszolút egyénfüggő. A nagy klasszikusok természetesen aratnak: a szilva, a körte és a barack fennhatósága ezen a téren megkérdőjelezhetetlen.
A gyümölcsök zamata annyiféle, ahányféle talajból táplálkoznak. A savasabb vagy a lúgosabb környezet más-más aromát eredményez. Ezért nem mindegy, hogy honnan származik az alapanyag, és ezért annyira jellegzetes az anyaföld gondozta bokrok, fák és tőkék termése.
A receptúra pedig gondoskodik arról, hogy ugyanazt az ízélményt élhessék át a mai kortyolók, mint évtizedekkel ezelőtt a rajongók.
Az Agárdi pálinka soha nem megy ki a divatból?
Nem úgy néz ki! A múlhatatlan értékekre ugyanis mindenkor szükség van. Ez alól pedig a jóféle hazai sem kivétel, sőt. Ez egy olyan biztos pont, ami gyakorlatilag megingathatatlan.