A whisky fajták sokszínűségében majdnem egy, az igazán domináns árnyalat
Mire gondolunk? Arra, hogy a históriák és legendák szerint minden a skótoktól, írektől indult el. Ők őrizték azokat a recepteket, amiket generációkon át örökítettek, féltve dédelgettek. Amikor pedig eljött az idő, hogy kényszerűségből meneküljenek a földjeikről, amikor feltűnt a távolban Amerika, akkor a hajókon összezsúfolódva vitték magukkal a tudást. A tudásukat. Azt az értéket, amit évszázadokon át alkoholcseppekben megformázva hordókba töltöttek. A tengerentúlon aztán hamar nyilvánvalóvá vált, hogy nem egészen ugyanolyanok a körülmények, mint odahaza Skóciában vagy Írországban. Mások a növények, más a talaj, más a klíma. De ez igazán senkit sem tartott vissza attól, hogy próbálkozzon. Nem meglepő tehát, hogy ezen a földrészen is megszületett, majd virágzásnak indult ez a világot látott aranybarna ital.
Na, de ottvannak a Japánok, ők hogy jönnek ide? Hajóval, természetesen! Amikor az első szállítmányok besiklottak Japán kikötőibe, az emberek el voltak ragadtatva. Így egy vállalkozó szellemű fiatal úgy határozott: elsajátítja a mesterséget, mégpedig Skóciában, az üstök melegénél állva.
A whisky fajták mégis mások?
Igen, bár a történelem egy pontból indul, de az ízek kóstolásra méltóan különbözővé váltak.