De a Sierra hegység magas csúcsain, a kristálytiszta levegő ölelésében nem akármilyen növények sarjadhatnak. Pont ez a specifikus körülmény adja a tequila egyediségét. Mert míg agavé tényleg annyi akad a mexikói földeken, mint csillag az égen, addig ez a fajta minőség különleges és nehezen reprodukálható.
A Sierra tequila alapanyagával úgy bánnak a termesztők, mint a gyermekekkel
Babusgatják, óvják-védik a növényeket, amik a hegyi levegő tisztaságában nőhetnek mindaddig, míg elérkezik a betakarítási idő. A munkások kézzel, azaz még véletlenül sem géppel szüretelik le a kék agavé termést, ami így semmiféle szennyeződéssel, benzingőzzel vagy egyéb káros anyaggal nem érintkezik. Manapság már önmagában ez az egy tény rendhagyó, és túlmutat mindazon, ami a megszokott, a mindennapos. A minőségre, sőt, tulajdonképpen a tisztaságra odafigyelés ezen foka nehezen múlható felül, és valójában a világ más pontjain nem is hozható össze. Mert ez a hegyi környezet, ez az ökoszisztéma olyannyira tápláló, hogy az a növények minden egyes rostjában megjelenik.
A préselés és az erjesztés szakaszát is a megbízhatóság, illetve a koncentráltság jellemzi. Az üstben főzés hagyományosan történik, azaz a gyártásra a tradíciók tisztelete és az emberi munkaerő megbecsülése jellemző.
A Sierra tequila önmagában kortyolva karakteres kalandozást ígér?
Igen, a minőség ezen foka tisztán tapasztalható meg igazán.