Vajon mitől annyira közkedvelt a Panyolai pálinka?
Nem nehéz megfejteni a képletet, ami egyébként abszolút nem nevezhető univerzális érvényűnek. Mert bár a komponenseket ismerjük, de az út, amit ehhez be kell járni, nem mindenkinek elérhető. Ugyanis az első összetevő, vagy hivatalosabban megfogalmazva a képlet első tagja a család, a család ereje és az azon túl rejtőző tudás. Ebben benne vannak a tradíciók, amik nem elsajátíthatóak, amik sehonnan nem vadászhatóak össze, és amiknek az értéke évszázadokban mérhető, azaz felbecsülhetetlen. És benne van ezen túl az a tudás, ami kötődik a családhoz, a hagyományokhoz, a tapasztalatokhoz és a gyakorlathoz. Na ezért nem általános sikerképlet ez, mert nagyon különlegesek a részletek.
Aztán a következő összetevő, ami kihagyhatatlan, és ami nélkül nem tartana a brand ott, ahol jelenleg tart, az a hazai minőség preferálása. Hazai anyaföld, hazai termés, hazai gyümölcs, hazai nektár. Aki kóstolta már más vidékek kincseit, tudja: nem ugyanazt adják, mint amit a hazai. Ezzel pedig a gyártó is tisztában van.
Mi az, ami a Panyolai pálinka természetességét adja?
A kitartás, az akarat és az összefogás. Ezek sem hiányozhatnak. Ahogy a profi, innovatív szakmaiság sem.