A calvados lelke az alma
A speciális ital meghatározott típusú almákból készül, konkrét és precízen betartott receptúra alapján. A témánk, vagyis az emésztés megkönnyítése szempontjából ez az információ kétségtelenül kulcsfontosságú. Miért? Azért, mert az alma savtartalma felelős az emésztési folyamatok eredményes, hatékony támogatásáért. Ha aperitifként kortyolja, akkor felkészítheti általa a gyomrát a soron következő fogásokra. Ez különösen hasznos akkor, amikor zsírosabb, fűszeresebb étkek várakoznak az ebédlő- és/vagy vacsoraasztalon. Természetesen a könnyebb ételek elé, sőt, mellé is passzol. Mivel az alkoholtartalma nem teszi ütőssé, ezért nem szédítő a fogyasztása, ellenben nagyon is ízletes, zamatos.
Ha pedig digestifként kerül elő, akkor jelentős mértékben hozzájárulhat a gyors, akadálytalan emésztéshez. Akár még abban az esetben is támogatást jelenthet, ha a nehéz ételek utáni gyomorbántalmak már kínzóak. Az almasav képes besegíteni az enzimeknek, amik nem egyszer jócskán le vannak terhelve, így elkél a segítség. Ha pedig ennyire mennyei a hozzájárulás, az csupa előny.
A calvados kortyolása télen-nyáron üdítő választás?
Igen! A fogyasztása nem évszakhoz kötött. Sőt, ősszel és télen nagyobb eséllyel kerülnek nehezebb fogások a tányérokra. Úgyhogy a koccintás legjobb időpontja vitathatatlanul az itt és a most.