Bumbu Rum Distillery párlatai
A Bumbu rum Distillery története a 19. század végére, pontosabban 1893-ra nyúlik vissza. Ekkor alapították a barbadosi lepárlót, amely több mint 120 éve folyamatosan működik az egzotikus szigetállamban, és ugyanolyan csúcsminőségű párlatokkal kápráztatja el a rumrajongókat, mint az alapítás évében. A lepárló mesés trópusi környezetben épült. Az itt dolgozó megfáradt lepárlómestereknek csak pár lépést kell megtenniük, és a főzde mögött máris a fehér homoktól tündöklő tengerparton találják magukat.
Persze a pompás szakértők a Bumbu rum készítésének misztikus oldalát is ismerik. A Bumbu szakértői féltve őrzött titokként hallgatnak az erjesztés során használt élesztő fajtájáról. Erről pusztán annyit tudhatunk, hogy az élesztő rejtélye 1840-ig nyúlik vissza, mikor a lepárló elődintézményében még vasból készült pot stillben születtek a Bumbu párlat előfutárai.
Napjainkban az itt készülő remekbeszabott rum, a Bumbu a különleges eljárásnak köszönheti páratlan aromakarakterét. A Bumbu Rum Companyben a nemes italt a Nyugat-Indiákról érkező legfinomabb cukornádfajták keverésével állítják elő. Részben ennek köszönhető a Bumbu rum kiemelkedően lágy és sima karaktere. A Bumbu a trópusi zamatok kényeztető komplexitásának itala, ott a helye minden egzotikus rumkedvelő bárszekrényében!