Brugal rum
A Brugal rum egy ősi családi recept alapján készül, amely öt generáción átívelve, nemzedékről nemzedékre szállva gondoskodik arról, hogy a rumrajongók mindig ugyanazt a kiváló minőségű italt kapják a Brugaltól. A világszerte népszerű Brugal receptje hétpecsétes titok, az ital pontos összetételét csak a kiváltságos kevesek ismerhetik. A Brugal család életben tartja a ragyogó rum legendáját, és a legkorszerűbb innovációkkal kiegészítve még magasabb szintre emelik a rum csillagát!
A Brugal rum története 130 éve Puerto Platán kezdődött. Don Andres Brugal Montaner mély meggyőződéssel hitt a kemény és alázatos munkában, ennek gyümölcseként pedig megszületett a Brugal rum. A brand atyja 1888-ban alapította ezt a ragyogó rumvállalatot, ám csak 1920-ban készült el az első érlelt rum a Dominikai Köztársaságban. 1952-ben jelent meg sokak kedvence, a nagyszerű Brugal Anejo Rum, majd 1976-ban debütált a Brugal Extra Viejo, a márka első szuperprémium rumja.
1981 igazi fordulópontnak számított a márka életében, mert a Brugal ekkor kezdett komolyabb tételeket importálni az Amerikai Egyesült Államokba. Egészen 1986-ig kellett várni arra, hogy Puerto Platán megépüljön a Brugal lepárlója, és ez akkoriban a korszak legmodernebb szeszipari létesítményeivel is felvette a versenyt. A Brugal már 1996-tól exportált Spanyolországba, azonban 2010-ig kellett várni arra, hogy a Brugal legyen az első számú közkedvelt rum brand a spanyoloknál.