Bodri Pincészet borai
A szőlő szeretetét és a szőlőművelés tudományát valósággal „belekódolták” a Bodri család DNS-ébe!
„Csak jó minőségű szőlőből lehet kiváló bort készíteni”-ez a Bodri Pincészet vezetőjének mottója. Bodri István az ötödik generációt képviseli a családi borkészítésben. Már 4 évesen a szőlőben volt a szüleivel (itt gyermekként saját bevallása szerint néha kárt is okozott, de rengeteget segített is a családjának). 18 évesen 400 négyszögöl szőlőt kapott a nagyapjától ballagási ajándékba. 23-24 éves korában István már azon dolgozott, hogy minél nemesebb Bodri borok kerüljenek a rajongók asztalára. István a jogi és közgazdasági egyetem elvégzése után tért vissza igazi szenvedélyéhez, a szőlőtermeléshez. A birtok vezetése, az üzleti partnerekkel való tárgyalás Bodri István számára már nemcsak munka, hanem hobbi is.
Amint ideje engedi, István felmegy a szőlőbe, és kíváncsian fürkészi, hogyan fejlődnek a növények, mennyire dúlták fel a tőkéket a szarvasok és a vaddisznók. 1999-ben épült fel a birtok, 2001-ben és 2005-ben vett újabb lendületet a szőlő bővítése. Egyre több pincét használtak, kialakult a Roséüzem, mára pedig a Bodri Pincészet egy olyan festői szépségű komplexumot alakított ki Szekszárdon, aminek a csodájára járnak az érdeklődők.