Black Death
1906-ban az észak-izlandi Siglunesben Valgeir T Sigurdsson őseinek lételeme volt a halászat, az állattenyésztés és a hajós kereskedelem, ahogyan azt egykor a vikingek tették. A dermesztő téli éjszakákon saját lepárlású mooonshine-t ittak, hogy melegen tartsák a testüket. A saját gyártású ital gyorsan az idelátogató tengerészek kedvence lett, és ez a régi moonshine párlat számos finomítási szakasz után kialakította a Black Death Vodka receptjét.
Valgeir T. Sigurdsson az eredeti Sigurdsson lepárló család unokája 1975-ben Luxemburgba költözött, és Black Death Vodkát árult bárjában, a The Cockpit Innben. 1987-ben vodkája megnyerte első aranyérmét a Londonban rendezett International Wine and Spirit Competition-ön. Napjainkban Valgeir az izlandi Siglufjördourban él, méghozzá ugyanabban a fjordban, ahol a Black Death Vodka kultusza kezdődött. Lepárlójuk több mint 100 év után még mindig áll, és továbbra is kiforrott vodkák létrehozásával foglalkozik. A többi, ahogy mondani szokás, már történelem!