Billecart-Salmon pezsgők
Még kimondani is sok, de a Billecart-Salmon vállalat több mint 220 éve, 1818 óta emeli az elegáns családi és üzleti események fényét pompás pezsgőivel. Immár a hetedik nemzedéket hatja át a családban a bor iránti olthatatlan szenvedély, a szüretek felejthetetlen hangulata. 1818-ban beteljesült Nicolas-Francois Billecart és Elisabeth Salmon szerelme. Az ifjú pár úgy döntött, hogy a Billecart-on-Mareuilsur-Ay birtokon, a családi földön telepednek le és alapozzák meg a jövőjüket. Nicolas Francois nyomban a tettek mezejére lépett, és egyesítette erőit Louis Salmonnal, a felesége testvérével. Louis a cég kereskedelmi tevékenységét pörgette a maximumra, míg öccse borászat iránti rajongása jobbnál jobb italokban öltött testet.
A vállalatnál generációkon átívelve figyelhetünk meg egy érdekes tendenciát: a Billecart-Salmon folyamatosan vezetésre termett férfiakból áll, akiknek mindennél fontosabb, hogy csúcsminőségű italokat készítsenek az igényes italkedvelők számára, és szüntelenül törekedjenek a kiválóságra. Jelenleg Mathieu Roland-Billecart, a vállalat hetedik nemzedékének képviselője a birtok vezetője.
A 100 hektáros birtokon 40 különböző évjáratban születnek a nemes pezsgők, amikben a buborékok tánca valami egészen egyedit és megismételhetetlen minőséget hoz létre. A borkészítéshez használt szőlő jelentős része Epenay környékéről származik, ahol a Pinot Noir, a Chardonnay, és a Pinot Menier szőlő lédús finomsága a helyi szőlőültetvények büszkesége.