Békési Pálinka Manufaktúra
A történet 1984-ben kezdődött, amikor Békési Zoltán és édesapja magánszemélyként kezdtek pálinkát főzni. Zoltán a tudásszomjtól hajtva elvégezte az ehhez szükséges iskolákat, majd kisvártatva beindult a főzés Békés városában. Hamarosan létrehozták a Békési Pálinka szentélyét Csatárkerten, egy lenyűgöző eleganciát és kifinomult stílusérzéket tükröző épületben. 1996-ban már olyan sokan szomjaztak a Békési pálinkákra, hogy a vállalat új épületbe költözött, és megvették a Gőzmalom soron lévő pálinkafőzdét.
Később ismét növelni kellett a termelési kapacitást, így egy korábbi zsinagóga épületében, Békés város energiától lüktető középpontjában megnyitotta kapuit a Békési Pálinkacentrum, amely a vállalatfejlődés egyik legfontosabb állomásának bizonyult. Az impozáns „pálinkatemplom” méltán vált a Viharsarok gyümölcseit pálinkává desztilláló brand fellegvárává.
A Békési szilvapálinka földrajzi eredetvédelemmel rendelkezik. Csak és kizárólag Békés megye 17 településén készíthető, az alapanyaga pedig minden esetben vörös szilvának kell lennie. Ez a pálinka az Európai Unió mind a 27 tagállamában elismert italnak számít, és mindenhol örömmel ízlelgetik a bámulatosan finom békési ízeket. A helyi pálinka földrajzi védelmét a Körösök által kialakuló klíma, a kötött talaj, illetve a magas napsütéses órák száma adja. A világon sehol nincs párja az itt termő zamatos és lédús vörös szilvának, amely megteremti az itt készített italok aromakarakterét. A gyümölcsből az irányított erjesztés után a tradicionális kisüsti eljárással készítenek pálinkát, az aranyló ragyogású színről, selymesen lágy vaníliás ízről pedig az ezt követő fahordós érlelés gondoskodik. A kínálatban ágyas pálinkák, mézes pálinkák dió- és prémiumpálinkák, illetve a kisüstik is megtalálhatóak, amelyek különböző gyümölcsökből készülnek.