A gyógynövény és az alkohol nemcsak a tinktúrákban mutatnak jól
A fehérüröm és az ánizs a két legjellegzetesebb gyógynövény, amelyek a nedű cseppjeinek szívét-lelkét alkotják. Bár néhány évtizeddel ezelőtt kifejezetten károsnak kiáltották ki az ürömfajtákat, de végül bebizonyosodott, hogy a zöld tündér nem ártalmas. Miért olyan magas az abszint alkoholtartalma? Az italban koncentrálódó, kiemelkedő mennyiségű illóolaj jelenléte miatt nélkülözhetetlen a magas alkoholtartalom. Az eredeti nedű ennek az összhatásnak köszönheti a zöld színét is.
Viszont napjainkban már a szivárvány színpalettájának számtalan árnyalatában találhat poharába való cseppeket. Kockacukorral, hígítva vagy magában fogyasztva a legjobb? A különböző italtípusokhoz eltérő jellegű rituálék kötődnek. Elég csak a tequilára és a hozzá kapcsolódó szokásokra gondolni. Tán nem meglepő, hogy a zöld tündér sem kivétel, már ami az extra fogyasztási hagyományokat illeti. A hígítás az egyik szinte kihagyhatatlan rituális lépés, ami épp a zöld, derengő szín miatt igazi látványosság. Az, hogy a kockacukor hogyan került a képbe, jó kérdés, ám az biztos, hogy sokan nem hajlandóak nélküle belekóstolni a nedűbe.
Egy pohár abszint mellé egy pohár víz dukál
Az erőteljes ízvilágú és magas alkoholkoncentrációjú nedűhöz jó társítás a sima csapi víz. Egyrészt a karakteres ízjegyek így feloldhatóak, másrészt tompítható az ital, nagyon is ütős hatása.