Averna
A likőr receptje valamikor a tizenkilencedik század elején született, az Abbazia Di Santo Spirito bencés szerzetesei alkothatták meg. 1868-ban az ifjú szerzetes, Fra Girolomo adta át hálája jeléül az ezt a receptet Salvatora Averna, helyi textilkereskedő számára, a kereskedő támogatásáért és adományaiért. Az Averna család kezdte el gyártani a likőrt, Salvatore, majd fia, Francesco fogott hozzá a népszerűsítéséhez, ők terjesztették az ital hírét a közelebbi, majd a távolabbi vidékeken. 1895-ben az akkori uralkodóig is eljutottak, Umberto király, miután megkóstolta a párlatot, egy arany Savoy emblémát adományozott az Averna családnak, amelyet a palackok azóta is büszkén viselnek. Ezzel jelezte, hogy az Averna udvari szállítónak minősül, amely címet 1912-ben III Vittorio Emanuel is megerősítette. A későbbi évek nem voltak zökkenőmentesek, egy időben Francesco felesége, Anna-Maria vezette a céget, azonban az 50-es évekre sikerült a tengerentúlon, Amerikában is ismertté tenni az italt. Mára a Fratelli Averna Spa a Campari vállalatcsoporthoz tartozik, és termékei meglehetős ismertséggel bírnak a világban.