anCnoc
Az anCnoc whisky a skót Knockdhu Distillery terméke. A márka arról ismert, hogy termékei kialakításánál nem csak az ízvilágra figyel, hanem a csomagolásra, az adott ízekhez leginkább passzoló címkék tervezésére is, amelyhez neves művészeket hív segítségül. A Knockdhu lepárló története Johm Morrisonnal kezdődik, aki a korabeli források alapján nagyon jó képességű vállalkozó volt, aki kifejezetten erős volt abban, hogy felismerje az útjába kerülő üzleti ötletekben rejlő lehetőséget. bennük rejlő lehetőségeket. 1892-ben vásárolta meg a Knock birtokot. A környéken nagyon jó minőségű árpa termett, és kiterjedt tőzegmocsarak is voltak szép számmal, sőt, az északi vasútvonal is a közelben futott. Amikor kiderült, hogy mindezek mellett még tiszta vízforrásokat is találtak, John rögtön lecsapott a kínálkozó lehetőségre. A vízminták – kellő eredménnyel záruló - elemzése után hamarosan megkezdődtek tárgyalások a The Distillers Company of Edinburgh-szal, hogy megépítsék a lepárlóüzemet. A Knockdhu alig két évvel az első ötlet felmerülése után, 1894 októberében nyitotta meg kapuit. Idővel a lepárló a modern, átgondoltan tervezett és épített lepárlók egyik mintapéldájává vált. Nem véletlen, hogy a márka a mai napig is a hagyományok mellett az okos, modern tervezést tekinti a siker legfontosabb elemének.