Amazzoni
Brazíliában korábban soha nem készítettek még prémium gint, amelyben felbukkannának Amazónia botanikai aromái. A gin még sosem emelte ki ilyen éteri finomsággal a gyönyörű ország zamatait, miközben megőrzi az évszázados ízek örökségét. Az Amazzoni minden vonatkozásában, összetevői tekintetében is 100%-osan brazil termék.
„A hagyomány nem örökölhető; ha akarod, rengeteg munkával kell megszerezned!” – ezt a nézetet vallja a neves kötő TS Eliot, és ugyanezt az elvet követi az Amazzoni gin csapata is. A brazil gin mozgatórúgója a tradíció, a hagyományok tiszteletben tartása a copper stillekkel, a régi gintradíció szellemiségével. A nagy teljesítményű, eredeti fatüzelésű kazán egy régi, 15 méter magas vörös téglakéménnyel rendelkezik. A lepárlóban tiszta helyi forrásvizet használnak a gin kristálytiszta ízeinek elmélyítéséhez, és a környékbeli vizekből származó víz válik a gines palackok életerős nektárjává.
Az Amazonni kuriózuma, hogy ez egy Rio Negróra koncentráló gin. Mit jelent mindez? Egy fekete folyóként áradó gint, hiszen a borókaköltemény alkotóelemei közé bekerült a kakaó, és hamisítatlan brazil ritmust ígér a ginrajongók számára! A klasszikus ginörökséghez való visszakanyarodás útjelzője az aromatikában a boróka, a citrom és a koriander jegyzetei, ezek kicsit a háttérbe szorítják a márka eredeti ginjében markánsabb maxixe-ot és a cipó cravót. Másfelől bivalyerős, 51%-os alkoholtartalommal palackozták, egy merészebb ízprofillal, amely mesés árnyalatokkal gyarapítja a brazil ízekre hangolt koktélokat.