A Törley pezsgő otthona Etyek
Mi kell egy jó pezsgőhöz? Túl persze a parafa dugón? Az első és legfontosabb a receptúrán, az eljárási sajátosságokon és az esetleg elkészítési fogásokon kívül, a termőterület. Mert hiába minden rafináltság, sem a technológiai vívmányok, sem az emberi ész generálta ötletek nem képesek helyettesíteni az ízletes szőlőt, ami az ital lelke.
Vagyis minden akkor kezdődött, amikor Törley József kitartó, fáradhatatlan kutatást követően rátalált Etyekre. Arra a területre, ahol megvalósulni látta az álmát. A termőföld milyensége tökéletesen alkalmas volt arra, hogy a lugasban ízletes, pezsgőkészítésre alkalmas szőlőszemek kerekedjenek.
Második lépésben Budafok került a figyelem célkeresztjébe, mert az alkotó itt fedezett fel olyan mészkő pincéket, amik évszaktól függetlenül optimális hőmérsékletet és páratartalmat garantáltak az érlelési folyamatok beteljesítéséhez.
Végül a Franciaországból érkező szakemberek felszerelték a „gyárat”, ahol megkezdődhetett a munka. Azt mondanunk sem kell, hogy milyen végeredménnyel.
A Törley pezsgő nemcsak szilveszteri különlegesség?
Igaz az óév búcsúztatás/újév köszöntés időszakában a keresettsége fokozódik, de a rajongói száma évszaktól függetlenül milliós nagyságú. Mert általa bármely alkalom ünnepivé varázsolható.