A Tökéletes Piknik-Spritz
A Chandon Garden Spitz a prémium argentin Chandon pezsgőt természetes narancshéj-kivonatból és gondosan válogatott fűszerekből készült likőrrel kombinálja, és a legkiválóbb alapanyagok felhasználásával új szintre emeli a klasszikus spritz fogalmát. A Chandon argentin Mendoza szőlőültetvényeiről származó chardonnay, pinot noir és sémillon pezsgők keverednek, majd kétszer erjesztik őket, hogy egy kivételes pezsgőt hozzanak létre. A hozzá adott aromás keserűséget fűszerek, valamint édes, helyben termesztett valenciai narancsok szárított héjának kombinációjával készítik, így egy fűszeres, pikáns és gazdag pezsgő aperitifet (Sprtz-et) alkotnak, amely jégre töltve is ízletes.
"A Chandon Garden Spritz tökéletes egyensúlyt teremt az édesség, a savasság és a keserűség között" - mondja Ana Paula Bartolucci, a Chandon borásza. "Sokoldalú, könnyen párosítható ételekkel, és bármilyen alkalomra remekül fogyasztható. Mint a legtöbb pezsgő esetében, a legjobb erénye a savassága, amely a gazdag, zsíros ételek kontrasztjául szolgál, és nem bújik meg az olyan magas savtartalmú összetevők alatt, mint a paradicsom vagy az ecetes öntetek.". Amikor piknikmenüt tervezzük, minden ételhez adjunk valami zsíros vagy savanyú/magasabb savassággal rendelkező ételt, így biztosan nem nyúlhatunk mellé. Ez a stratégia a vegetáriánus piknikrecepteknél is működhet - egyszerűen cserélje ki a húst sajtra (érett chedárra vagy hasonló fűszeres, karakteres tételre) vagy valami grillezett zöldségre a sós hatás érdekében. A Garden Sprirtz kiváló aperitif, így apró, fingerfoodok és egyszerűen érthető ételekben érdemes gondolkodnunk és a siker garantált. A legfontosabb, hogy ne feledje a három összetevőből álló szabályt - az egyszerűség maga a nagyszerűség, így sem az ételekkel sem az itallal nem kell sokat pepecselni, tehát végre teljesen átadhatja magát a nyári kikapcsolódásnak. De lássuk is mit kínál számunkra a Maison.
Garden Spritz Piknik Menü a Maison Chandon tollából
- Bruschetta pástétommal
- Bruschetta olivaoljaban eltett napon érett paradicsommal és grillezett cukkinivel
- Szendvicsek kecskesajttal, gorgonzolával vagy ricottával, prosciuttóval és szeletelt szilvaparadicsommal
- Vékonyra szeletelt burgonyával és hagymával készült spanyol tortilla
- Radicchio, édeskömény és narancs saláta
- Sózott marcona mandula, finocchiona szalámi és padrón paprika
- Sushi vagy sashimi tál
- Ázsiai ihletésű tésztasaláta misóban párolt padlizsánnal
- Érett cheddar, diófélék és aszalt füge vagy mangó