Ezt nemcsak megfelelő, réteges ruházkodással, hanem kívül-belül melegítő nedű kortyolgatásával is meg lehet oldani. A hegygerincek lakói így aztán jellegzetes, erős, forró teát szürcsölgettek, amikor úgy érezték szükséges a muníció.
A tátrai tea levette a lábáról a túrázókat
Az erős, forró ital jellegzetes kínálóvá vált ebben a térségben. Ha kirándulók érkeztek a hegyekbe, ami egyáltalán nem volt ritka esemény, akkor a tea azonnal bögrékbe került. A túrázók eleinte furcsa szemmel nézték az italt, aztán belekortyoltak a forró cseppekbe. Ezen a ponton elpárolgott minden idegenkedésük, és didergésük is egyben. A gyógynövények, a tea és az alkohol triumvirátusa ellenállhatatlan és persze kellően hatásos végeredményt alkot. Az eredeti variáció nagyjából 52 fokos, és nem hőmérséklet szempontjából. Ez bizony nyomós érv a prémium minőség mellett.
A Tátratea ma már nemcsak a hegyvidékek különleges welcome drinkje
A fekete és fehér teákat, gyümölcs és növény kivonatokat tartalmazó elegyet több héten át tölgyfahordóban érlelik. A palackozást megelőző pihentetést is figyelemmel kísérik a szeszfőző mesterek. Az előállítás minden fázisára precizitás jellemző. A végeredmény pedig széles skálán mozog, hiszen ma már megannyi ízvariációban megkóstolható a “hegylakó” ital. A Tátratea ízvilágához védjegyként társult a termosz alakú üveg, amivel az ital berobbant a piacra, a köztudatba és az ünnepi asztalokra. A tradicionális alternatíván túl, a gyümölcsös karakterű verziók a legnépszerűbbek.