A magyar borok párjukat ritkítják

A magyar borok párjukat ritkítják

A magyar borok méltán népszerűek az egész világon. Az ízletes, karakteres nedűk elkészítése évszázados hagyományokon nyugszik, és ez a tradíció iránti tisztelet minden cseppben érvényesül.

 

Miért annyira kedveltek a magyar borok?

Mind hétköznapi, mind szakértői szinten egyaránt elismertek a kis hazánk borai, ami nem kis teljesítmény. Természetesen ennek több oka is van. Egyrészt az alapanyag minősége kulcsfontosságú. A hazai termőföldek gyümölcseinél nincsen ízesebb, zamatosabb. Ezt a természetes karakterességet kiérezni minden egyes kortyból. Másrészt, hogy még mélyebbre menjünk, a nektár megszületéséhez tápanyagokra van szükség, amit a szőlőtőkék a földből nyernek.

Azaz az itthoni termőföld minden olyan összetevőt tartalmaz, ami a borkészítés szempontjából elengedhetetlen. Harmadrészt a klíma is hozzáad a kerek egészhez, bár meg kell hagyni, ez a terület az utóbbi esztendőkben óriási átalakuláson ment és megy keresztül, ami nagymértékben kihat a szőlészetekre is. Mindenesetre a hazánkat átható kontinentális éghajlat és a mediterrán beütések jól kiegészítik egymást. Negyedrészt, és meglehet épp ez az első a sorban: a családi örökül hagyott receptek, a borászok és szőlőgazdák lelkiismeretességével megfűszerezve olyan végeredményt hoz létre, ami ténylegesen utánozhatatlan.

A leghíresebb magyar borok fejlett technológiával készülnek?

A legtöbb manufaktúra kitűnően vegyíti a tradicionális eljárásokat az innovatív megoldásokkal. Ez a „házasítás” kortyolásra méltó borremekek megalkotását teszi lehetővé. Az pedig, hogy melyik az Ön kedvence, kizárólag ízlés kérdése. A gyakori kóstolás jó taktika.

Tartalomhoz tartozó címkék: magyar borok magyar borok ára

Kapcsolódó termékek

Bock Cuvée [0,75L|2016]

Raktáron
10.290 Ft
Kedvencekhez adom