A kézműves sör a karakteres ízjegyeivel arat
Sokan azért nem kóstolnak bele a habzó kézműves élménybe, mert attól tartanak, hogy vagy túlságosan erős hatás éri őket, vagy valamilyen szűretlen élménybe csöppennek, ami a legkevésbé sem vonzó. Ám ezek a tapasztalatok a piaci paletta csak egy kis szegletére igazak. Ahány manufaktúra, annyiféle eljárás és végül annyi palackozott termék. Akadnak kifejezetten ütős, magas alkoholtartalmú alternatívák, de az ízesített variánsok sem ritka vendégek a legkeresettebb nedűk között. Tehát valójában az egyéni ízlés függvénye csupán, hogy végül melyik típus lép elő befutóvá, és semmiképpen sem a pohárból kifutóvá.
A kézműves technológia legnagyobb előnye a közbenjárásával elérhető prémiumminőség. Ez az a fajta megbízhatóság, egyúttal különlegesség, ami minden egyes kortyban érezhető és tetten érhető. A receptúrák ugyanannyira egyediek, mint az eljárások vagy éppen az összetevők. Pont az varázsolja ezeket a verziókat utánozhatatlanná, hogy nem követik a tömegtermelés által kitaposott utat.
A kézműves sör ajándéknak is kiváló?
De még mennyire! Míg a jól ismert, sokat emlegetett italok meglepetésként nem egyszer sablonosnak hatnak, addig a kézművesség lenyomatát viselő alternatívák az alkalomhoz illően a megszokottól eltérnek.