Ami amúgy is a szavakon túl kezdődik.
A Jim Beam története több mint két évszázadot ölel fel
Az 1700-as években, amikor a mostani Amerikai Egyesült Államok területén még államok sem léteztek, skót, német és ír telepesek lakták be a földeket. Rengetegen hajóztak el ide, a világ végére, hogy új életet kezdjenek. A tengereken hullámzó bárkákban nemcsak embertömegek, hanem receptek is érkeztek az ismeretlen földre. Ahol eleinte rozsból készültek a whisky-k, a tradicionális receptúrák alapján.
Hamar kiderült azonban, hogy ez a vidék több mint alkalmas a kukorica termesztésére. Az akkori kormány ösztönzően hatott a telepesekre, már ami a mezőgazdaságot illette. Így aztán mind többen döntöttek a kukoricázás mellett.
Jacob Beam is ezen földművesek közé tartozott, aki zsebében az apja egykori receptjével kísérletezésbe kezdett, és igen, megalkotta a bourbon whiskyt.
Így lépett elő földművesből lepárló mesterré. 1795 környékére datálható az első hordó eladása. A bourbonja pillanatok alatt közkinccsé és rajongottá vált, ami elnézve azt, hogy akkoriban mindenki üstjében forrt valamilyen whisky variáció, bizony nagy teljesítmény.
A Jim Beam több mint whisky
Hét generáció őrizte és vitte tovább a tradíciókat, ugyanakkor az innovációk sem maradhattak el. Így mára például az ízesített Jim Beam alternatívák is óriási népszerűségnek örvendenek.