Shanky's Whip Black Irish Whiskey Likőr: az ír likőr alfája
Él egy gigászi méretű madár, akinek nem adatott meg a felhők között szárnyalás lehetősége. Kicsik és kifejletlenné alakultak a szárnyai, ezért csak sóvároghat arra, hogy eljusson a kék égbe. Története ezek alapján meglehetősen szomorú, azonban egy másik szemszögből nézve ő lett a szárazföld legnagyobb madara, akivel egyetlen ragadozó sem mer ujjat húzni. Szóval egy valóban kivételes képességekkel rendelkező madárról beszélünk, amely nemcsak hatalmas tojásaival hívta fel magára a figyelmet, hanem rendkívüli futóképességével is. Ő a világ egyik leggyorsabb állata, és ezt izmos lábainak köszönheti – olyan, mintha nonstop a konditerembe járna, hogy ennyire áramvonalassá tegye a lábait!
Ez a látványos tény nem kerülhette el a régi idők nagy zsokéjának, Shankynek a figyelmét. A szüntelenül újdonságokat kereső zsoké úgy döntött: egy merész húzással ideje felülírni a fogatversenyek jól megszokott forgatókönyvét. Ezért meglepő csavarral ló helyett egy struccot fogott a kocsija elé, és ezzel indult a versenypályán, a nézők legnagyobb döbbenetére. Így a strucc hajtotta fogat és az ostorcsattogtató zsoké bukkan fel az utóbbi évek egyik legfinomabb likőrének palackján. Már a design magával ragadja az embert: a vintage ír gyufásdobozok formavilága inspirálta, így tényleg visszavisz minket a régi fogatversenyek korszakába.
A Shanky’s Whip Black Irish Whiskey Likőr valami parádésan megragadta az ír whiskey lelkét, és ehhez a likőrök ízvilágát párosítva egy egészen egyedi finomságot keltett életre. Ezért telitalálat, ha egy édes likőrökre fogékony hölgynek szeretnénk színvonalas ajándékkal kedveskedni, és emellett a minőségi ír whiskyt is szereti. A két kategória randevúja nemigen sikerülhetett volna jobban: a csajos bulik új élményszintről vághatnak neki az éjszakának, ha beszerezzük a Shanky’s Whipet!
A palack tartalma valami parádés; édessége új értelmet ad a likőrös zamatoknak. Egy fergeteges bulin a Shanky’s Whip olyan sebesen fogy majd, amilyen szédületesen a hírhedt Shanky fogata vágtatott a versenyen!
Már a krémes, tejkaramellás illat magához édesget minket, ellenállhatatlanul simogatja az orrunkat a fenséges vaj és a fűszeresség. Ízében folytatódik a vaníliás karamella tobzódása, átszövi az ízeket az ír whiskey vagány aromaburjánzása. Fináléja édes és fenséges, egyszerre élvezhetjük az ír whiskey gyümölcsös édességét és az ír krémlikőrök bájos zamatát. A fűszeresség hanyag eleganciával suhan át a nyelvünkön, és hosszú ideig a nyelvünkön marad ez a finomság.
A változás kék tequilakölteménye: a Butterfly Cannon Blue 100% Agave Tequila
A lányok valósággal imádják a pillangókat. Rengeteget láthatunk belőle a női tetováláslistákon, a ruhákon, nem is beszélve a hajpántokról! A pillangókban van valami cukiság, valami „nem evilági”: színes szárnyaik elbűvölik a női szemeket és szíveket. Szóval nem lövünk mellé, ha egy olyan hölgynek veszünk pillangós párlatot, aki szereti a tequilát. Azonban a Butterfly Cannon Blue 100% Agave Tequila emellett tartogat még egy extra meglepetést.
A világon gyakorlatilag mindig magában hordozza a változás lehetőségét. Miért pont a tequila lenne kivétel? Erre a tézisre rezonál a Butterfly Cannon Blue 100% Agave Tequila.
A pillangókra rendszerint a szabadság és a vidámság állataiként gondolunk, ugyanakkor ha egy hölgy beleszeret valakibe, akkor gyakran emlegeti, hogy pillangók szálldosnak a hasában. Ezt az érzést ugyan nem élhetjük át a Butterfly Cannon Blue kortyolgatásakor, viszont a pillangószárnyak által megtestesített szépséget mi is szemrevételezheztjük, ha beszerezzük ezt a temperamentumos tequilát!
A kék színben mélységes nyugalom és felszabadító energia rejlik, már csak ezért is gyönyörködhetünk a Butterfly Cannon Blue 100% Agave Tequilában. A következő mosolyra késztető húzás akkor éri az embert, amikor megkóstolja ezt a pompás párlatot! Ettől a finomságtól a legszívesebben mi is szárnyra kapnánk, ahogyan azt az ital „lélekállatai”, a pillangók teszik!
A csajos bulik egyik csúcspontja lehet, amikor a bárszekrényen felbukkan a Butterfly Cannon Blue, és egy kis lime vagy tonik hozzáadásával megváltoztatja a színét!
A mexikói Jalisco-megyéből érkező különlegesség illatában mindent felülmúl az édesség. A likőrben elválaszthatatlanul összeforr a mandarinnal rokon klementin és az agávé aromaszerkezete. Zamatából kirajzolódik az édes agávé, a klementin és a mexikói botanikai árnyalatok sokrétűsége.
Mandulás mennyország, olasz ízlés szerint: az Ciemme Amaretto
Az amaretto az olasz likőrök csúcsteljesítménye! A mámorítóan édes mandulás ízek elbűvölik az ízlelőbimbókat, és a szebbik nem képviselői elégedett mosollyal kortyolgatják majd a Ciemme Amarettót, a műfaj egyik folyékony gyöngyszemét.
Az „amaro” szó olaszul „keserűt” jelent, az amaretto pedig ennek a kicsinyítő képzős alakja. Utal arra, hogy az amaretto nemcsak édes lehet, hanem az alapanyagból kiindulva enyhén keserű is. Az első amaretto eredete Leonardo da Vinci tanítványához, Bernardino Luinihez kapcsolódik. 1525-ben megbízták a saronnói templom freskójának megfestésével. Lunininak Szűz Máriát kellett ábrázolnia, ehhez azonban egy bájos modellre volt szüksége. Luini kiszemeltje egy fiatal özvegy fogadósné lett, aki vélhetően a művész szeretőjéé vált. A nő a festmény miatt mindenképpen ajándékot is akart adni neki, ezért szeszbe áztatta a sárgabarackmagokat, és a kapott italt Luininak ajándékozta: a legenda szerint ez lett az első amaro.
A legnemesebb édességből komponált amarettók forrásvidéke Saronno. Egy igazán ütős amaretto márkától függően készülhet sárgabarackmagból, keserű mandulából, őszibarackmagból vagy hagyományos mandulából. Ott dől el a kérdés, amikor a készítő egy lézer pontossággal kijelölt ízhatás elérésére törekszik. Már a párlat bársonyos hömpölygése magával ragadja az embert, és az is az amaretto mellett szól, hogy egy likőrről lévén szó, megáll egy 21-28%-os alkoholtartományban.
Édessége önmagában is mosolyt csal az emberek arcára, azonban számos koktélhoz remek kiindulópontot jelent, kiegyensúlyozhatja a keserűbb komponensek jelenlétét. Ismert amarettós koktél a Toasted Almond, a Nutcracker Martini és az Amaretto Piña Colada. Ráadásul az amaretto nemcsak koktélokban működik bravúrosan, hanem a kávékat is képes egy új élményszintre emelni. Egyébként az amaretto nemcsak italként írta be magát az olasz gasztronómiába: desszertekben szintén előszeretettel használják, hogy mandulás zamata kiegészítse a csokoládé ízét, és fagyihoz is rendszeresen társítják a cukrászok.
A kávé és a gin fúziója: a 400 Conigli Volume 1 Coffee Gin
A nyúl szimbóluma minden kultúrában megtestesíti az energiát és a vidámságot! Az olasz italkészítő, a 400 Conigli felfigyelt erre a pajkos, mindig szellemes állatra. Az ő alakját társította forradalmian finom italához, a 400 Conigli Volume 1 Coffee Ginhez.
A legtöbb európai kultúrában a nyulak a jó szerencsét és a termékenységet jelképezik. Alapvetően tavaszi állatok és a megújulás megtestesítői. A kínai kultúra még tovább merészkedik a nyulak szimbolikájában: ott már a szerencse, a bölcsesség megjelenítője ez a sokarcú tapsifüles, illetve a Holdistennő társa, aki sosem öregszik meg, és gyógynövényekből készít főzeteket (nagy bánatunkra nem gineket készít, mint a 400 Conigli mesterei, akik jeleskednek a gyógynövényes-borókás italkészítésben).
Keress szívvel! Ez a vezérelve a Conigli csapatának, akik nem voltak lusták, és beutazták a világ négy sarkát, hogy mindenhol megtalálják a legjobb összetevőket a 400 Conigli létrehozásához! A Compagnia dei Caraibi mestereinek kedvenc húzása, hogy imádott új zamatokkal színesítik a klasszikus receptúrákat. Ezúttal a kávét az innovatív ízük, és a friss pörkölésű etióp kávébab új életre kelti a boróka zamatát. A sajátos zamatok létrehozásához a kávét kifejezetten borókás párlatban desztillálták, és hozzáadott ízesítő nélkül alakították ki esszenciáját.
Vagyis ez a királyi út, ha szeretnénk kipróbálni, milyen érzés megízlelni egy fenséges etióp kávét és egy gint: egyszerre!
Gyűjteményünk izgalmas tétele válhat belőle, szóval mindenképp érdemes beszerezni belőle egy – vagy több – palackkal az iDrinks üzleteiben.
Afrika magához édesget minket: az Amarula Krémlikőr, az elefántfa itala
Az elefántok nem felejtenek. És az elefántoknak szentelt likőr, az Amarula olyan finom ízekkel játszik az ízlelőbimbókkal, hogy a krémes, vaníliás aromákból építkező Amarula Krémlikőrt sem fogjuk elfelejteni! Az elefántfa gyümölcse már eleve fenséges, ám krémlikőrbe csempészve még különlegesebb élménnyel kecsegtet.
Az Amarula italvállalat a krémlikőrök készítése mellett az afrikai szavannák gigászi vándorának védelmére is nagy erőt fordít. Bevételük egy részét mindig az elefántokat védő kezdeményezések támogatására fordítják, mert szeretnék, ha minél tovább fennmaradnának a vadon szürke gigászai.
Manapság ugyanis az elefántok életét számos veszély fenyegeti. Azért sodródtak a kihalás szélére, mert az emberi civilizáció egyre nagyobb területeket hódít el a szavannától és az őserdőtől, az elefántok természetes élőhelyétől. Emellett az orvvadászok egyre több elefántot mészárolnak le az agyarukért (az elefántcsont temérdek pénzt jelent, a szegény afrikai éhezőknek akár egy havi megélhetését fedezheti egyetlen agyar elefántcsont-tartalma).
Az elefántok mindent bevetnek a túlélés érdekében! Porban hemperegnek, iszapfürdőt vesznek, hogy elviseljék a szavannai hőséget, emellett pedig gallyakat, ágakat, gyökereket elfogyasztanak, nem válogatnak a falatok között. Az ellenségeik támadásától szerencsére nem kell tartaniuk, mivel éles agyaraikkal képesek megvédeni magukat (a legnagyobb ellenségüket szomorú módon a szafarira érkező emberek jelentik). És van egy igazi csodafegyverük, amely segít átvészelni a legzűrösebb helyzeteket: az ormányuk, benne több mint 100.000 izommal! Meghökkentő, mégis szükséges izomtömeg, hiszen ez a legfontosabb testrészük. Ezzel szívják fel a vizet a folyókból és a patakokból, másrészt ezzel szedik le a fákról az Amarula likőrök alapját, a marula gyümölcsöt, ez az egyik kedvenc táplálékuk.
A marulát elefántfaként emlegetik a tomboló hőség földjén. Az Amarula likőrök Afrikából származnak, és felvonultatják a hatalmas kiterjedésű ország változatos zamatát. Egy stílusos tejkávés finomságról beszélünk, amely furmányos módon képes új színeket vinni a jól megszokott likőrök felépítésébe. Ezért könnyen új kedvencet avathatunk az Amarulával, mert házhoz hozza Afrika különleges zamatát!
Az Amarula krémlikőr esszenciája, a gyümölcsös krémesség az afrikai fa gyümölcséből nyerti erejét. Ez a fenséges árnyalat felébreszti az emberben a forró éghajlatú afrikai tájak trópusi sziluettjét és életörömét! Édes gyümölcsössége által a dél-afrikai sztyeppéken érezhetjük magunkat, zebrák mellett, az elefántok lépteitől dübörgő földön. Ez az édesszájúak egyik kedvenc itala, és borítékolható, hogy a szebbik nem képviselői is örömmel kortyolgatnák ezt a finomságot! Az Amarulának egzotikus változatai is vannak, mint a pörkölt etióp kávéval újító Amarula Ethiopian Coffe Likőr vagy a málnás ízeket hozó Amarula Raspberry Chocolate Krémlikőr. A napjainkban egyre elterjedtebb vegán irányzat követőinek is elkészült a „saját”, számukra formatervezett marulás finomság, az Amarula Vegan Likőr.
Az unikornis könnyeiből facsart gin: Unicorn Tears Raspberry Gin Likőr
Kevés beszédesebb név létezik az unikornisnál. Ugyanis az „uni” „egyet” jelent, a „cornum” pedig „szarvat”, így egyből összeáll az „egyszarvú” kifejezés. Valójában egy mitikus lény, egy lófejű állat fehér lótesttel, őzlábbal és oroszlánfarokkal. És a mi a legfontosabb: a homloka közepén lévő egyenes, hegyes szarvval! Az unikornis olyannyira foglalkoztatta az ókor és a középkor emberét, hogy megjelent a nagy filozófus, Arisztotelész eszmefuttatásaiban, a történetíró Plinius feljegyzéseiben, vagy Aelianusnál. Az unikornis egyébként Skócia nemzeti állata, és a 12. századtól kezdve folyamatosan felbukkan a címereken, egy igazi címerállat.
A misztikus megközelítés olvasatában Lemúria és az elsüllyedt Atlantisz idején az unikornisok a maguk testi valójában itt éltek, ezen a Földön. A spirituális megközelítés szerint a szárnyakkal rendelkező, repülésre képes ló az isteni állatok közül való, megjeleníti a fényt és a legtisztább erőt. Nem véletlen, hogy az unikornisnak egy szarv van a homlokán. Ez a harmadik szeméből nő ki, és érintése a középkori hagyomány szerint meggyógyítja a betegeket. A szarv a régiek hite szerint a hatalom, az erő jelképe, és aki az unikornis szarvából készített pohárból iszik, az mindig megőrzi az egészségét (ha pedig a szarvat porrá őrlik, képes semlegesíteni a mérgeket).
Nem tudjuk, milyen íze lehet az unikornisok melankolikus könnyeinek, az viszont bizonyos, hogy ez a gin bővelkedik keserű narancsban, amely megidézi ezt a melankolikus létállapotot. Közben kéz a kézben jár a citrusosság a borókával. A szájban a kandírozott narancs jegyei összesimulnak a kesernyés gines alapízzel, és ezt a változatosság kedvéért édes, juharszirupos árnyalatok váltják.
Szóval egy frenetikus, mondhatni földöntúli párlattal van dolgunk. Kóstolásakor nem a szomorúságtól, hanem a gyönyörködtető élménytől ejtünk majd könnyeket!
Tündérkönnyből komponált gin: a Pixie Tears Gin
Ha már kezdünk ráhangolódni a természetfeletti lényekkel kapcsolatos párlatokra, akkor érdemes megkóstolni a Pixie Tears Gint is, a tündérek borókás mágiáját.
A hölgyek imádják a varázslatos képességekkel megáldott, szépséges tündéreket, akik mágiával és vidámsággal hoznak örömöt az életünkbe. Ezt a rejtelmes mitológiát alakította mesés ginné a Pixie Tears Gin: a legendák szerint ez konkrétan a tündérek könnyeiből készült! Gyakran mondják, hogy minden viccnek a fele igaz, erről azonban csak akkor győződhetünk meg, ha megkóstoljuk a misztikus italok egyik nagy alapvetését, a Pixie Tears Gint.
A legendák szerint az ember a legifjabb élőlények közé tartozik az univerzumban, és bőven lenne mit tanulnunk a természet erőit megtestesítő ősi lényektől, a játékos, életigenlő tündérektől. A bölcs kis lények a növények, kövek, fák, a szél, a víz, a tűz, a vihar szellemei, akik már jóval az ember és az állatok felbukkanása előtt itt voltak a Földön. Bár vannak olyan nézetek is, miszerint a tündérek a druidák szellemei, akik nem tudták elfogadni a kereszténységet, és erejük az új nézet terjedésével meggyengült, mivel nem hittek bennük.
A tündérek könnyeiből viszont a Pixie Tears Gin mestereinek kezei között egy parádés párlat látott napvilágot. A smaragdzöld, természeti tündérszínekben táncoló ital magával ragad, mint a tündértánc! Arról nincs információnk, mennyire szerették a tündérek az uborkát, azonban ez a fuvallat a meghatározó az illatában, miközben a fodormenta és az édes boróka árnyalja a képet ebben a mágikus nedűben. Amely lehet, hogy a tündérek egyik varázsüstjében született…
Ízében mindent átsző az érzéki bodza, akárcsak a tündérek végtelen varázsereje. Itt is felbukkan az uborka aromaárnyéka, és a citromhéjjal együtt toronymagasan kiemelkedik a többi íz közül. Olyan magasságokba, ahová már csak a palackon látható szárnyas tündérek merészkedhetnek.
A krémes sherry armadája: a Sandeman Sherry Armada Superior Cream
Egyre több nő szeret borozni, és vannak olyan italok, amelyek egy kis szintugrással képesek egyesíteni magukban a krémes édességet, és a sherry magával ragadó temperamentumát. E műfaj egyik legfinomabb itala a Sandeman Sherry Armada Superior Cream! Egy olyan mennyei édességgel cirkuláló ital, amely a spanyol zamatok valóságos armadájával árasztja el az ízlelőbimbókat!
Mahagóni árnyalatú szín, édes likőrboros hullámzás, teli élettel és testességgel! Ez a sherry szinte sportot űz abból, hogy összefoglalja a méz, a vanília kifinomultságát, a füge érzékiségét, miközben ott hömpölyög benne a mandula, egy kis ánizzsal harmonizálva. A likőrbor minőségét jól jellemzi, hogy megkaparintotta a szépen csillogó aranyérmet a Mundus Vini Germany versenyén. A siker titka a solera készítési eljárása: a hordókat 4 sorban helyezik el egymás fölé rendezve. Mindig a legalsó hordó 1/3-át palackozzák, és a kieső bormennyiséget a felette lévő hordóból egészítik ki. És a bor folyamatos kölcsönhatása során a legmagasabban lévő, negyedik sorba rendre a legifjabb újbor kerül. A Sandeman borászai így hozzák ki a lehető legtöbbet az aromák tombolásából, hogy egy korábban sosem ismert édesség-armadával rajzoljanak mosolyt a rajongók arcára.
Citrusos ginvarázs a szamurájok földjéről: az Ukiyo Yuzu Citrus Gin
Tévhit, hogy a hölgyek csak és kizárólag az édes ízeket keresik egy 21. századi italban. Előfordul, hogy inkább friss, citrusos kortyokra és illatokra vágynak, és ekkor kerülhet a radarunkra az Ukiyo Yuzu Citrus Gin! A japán párlat kvintesszenciája, a yuzu sok tekintetben valóban a citromra emlékezet, mégis különbözik tőle egy kicsit. Benne van az egzotikus grapefruit elevensége, a mennyei mandarin sajátos édessége, és felvonultatja mindkét gyümölcs legnemesebb erényeit. A japán yuzu ízei sokkal komplexebbek, mint az európai citromé, és ahhoz képest legalább háromszor annyi citromot tartalmaz, ezért nevezik egy igazi szupergyümölcsnek, hiszen nagyon egészséges. A yuzu zamata lekerekíti a koktélok zamatát, finomítja a desszertek édességét. Ugyanakkor az ázsiai konyha szerves része, és még a levét is gyakran felhasználják a kínai és japán ételekben (leginkább a halas és tésztás fogások készítésekor). A yuzu iránt egyébként annyira megélénkült az érdeklődés az elmúlt évtizedekben, hogy hiába terjesztik egyre nagyobb mennyiségben a csúcsminőségű yuzut adó Shikoku szigeten, egyre nehezebben tudják kielégíteni Japánban a tetemes szükségleteket a friss szupergyümölcsöt illetően.
A yuzu és a gin együttes használata egy igazi álompár: nem véletlenül figyeltek fel rá az Ukyo szakemberei, amikor elkészítették az Ukiyo Yuzu Citrus Gint.
Végre egy ital, amelyben nemcsak a boróka kacérkodik az ízlelőbimbókkal, hanem a japán gasztronómiában és italokban kardinális szerepet játszó yuzu is feltűnik! Ugyanakkor a keserűnarancs és a koriander szintén megnyilvánul az ízek színes gyűjteményében. Néha a kóstolás és illatolás közben úgy érezhetjük, mintha egy fenyőerdőben sétálnánk: egyszerre érezhetjük a fenyő nyugtató energiáit, a levendula és a matcha tea áramlását (utóbbi a keleti gyógyászat egyik kedvenc növénye). Kóstolásakor úgy érezhetjük, mintha megmártóznánk egy mandarinos-fűszeres vízesésben, és teljesen más elképzeléseink lesznek a japán párlatok finomságáról, mint korábban. Lecsengésében végig ott táncol a yuzu és a boróka összetartozásának jin-jangja. Gondoskodnak róla, hogy hosszú időn át élvezzük ezt az utánozhatatlan zamatot, amit minden újdonságra fogékony ginfanatikus szeret!
Az itáliai limoncello szenvedélye: Pallini Limoncello
A Pallini Limoncello palackba zárta az Amalfi-tengerpart testet-lelket simogató varázsát! És nemcsak a ragyogó napsütés, a természeti szépségek, a vidám emberek csalogatják erre a területre az embereket, hanem a régió nagyszerű itala, a limoncello is! A Pallini itala nem ma kezdte hadjáratát az ízlelőbimbók meghódítására: immár 140 éve minőségi limoncellót készítenek, és a friss citromhéjból facsart üdítő likőr felpezsdíti az embert, ideális ajándék a hölgyeknek! A Pallini valamennyi itala az Amalfi-partról származó Sfusato citromból készül. Készítése mindig ugyanazt a metódust követi: a kézzel szedett citromot masszív szeszbe áztatják, ezáltal frissességük és ízük egy lendületes likőrré alakul.
A Pallini Limoncello jéggel kortyolgatva felemelő élményt nyújt, ráadásul koktélok alkotóelemeként és receptekben felhasználva is kimagasló élményt nyújt, elhozza az autentikus citromlikőrös dinamizmust. És hogy ne csak a citromosság érvényesüljön benne, krémes ízében feltör a gyógynövények bősége, az eukaliptusz és a fenyő.
Egy kávétól hömpölygő tequila: a Vivir Café VS
Kevesen tudnak nemet mondani egy erőtől gőzölgő kávéra. Ami még vonzóbbá válik, ha a kávés zamatokat egy jó kis tequilával kombináljuk!
Jalisco megyében minden tudnak a tequilakészítésről: az innen érkező párlatokban minőségi agávékölteményekre számíthatunk. A kávés zamatok miatt a hölgyek is élvezni fogják a Vivir Café Vs-t, mert valami istenien ötvözi a tequila energikus tisztaságát a kávé erejével.
A tölgyfahordóban érlelt finomság 100%-ban Blue Weber Agávéból született, és kellemes espresso kávé áramlik benne. Némi cukros játékosságot érezhetünk benne, laza karamellás jegyzetekkel társítva. Ez egy temperamentumos tequila likőr. Már a neve is beszédes, hiszen a Vivir alapvetően életet jelent, ezért a Vivir Café Vs-t az erők végtelen játéka jellemzi. A tiszta tequila egyébként a legegészségesebb párlatok privát klubjában játszik. Mivel a desztillált agávé magas rostszinttel bír, így alig növeli az inzulinszintet, ezért a kutatások szerint egyre többen térnek át az éterien tiszta tequila fogyasztására, mert valami felemelően finom naranccsal és grapefruittal.
A kávés tequila likőr azért különleges, mert olyan koktélok finomhangolásának az alapja lehet, mint a Manhattan, az Old Fashioned, vagy az Espresso Martini.
A gin, amelyben szőlő a kiindulópont: a G'Vine Floraison Gin
Életünk szerelme vagy egy női barátunk imádja a gint, és valami teljesen formabontó megközelítésre vágyik? Akkor a G'Vine Floraison Gin izgalmas választás lesz, mert megmutatja neki, hogy a ginben nemcsak a boróka lehet ragyogó alapvetés, hanem a szőlő is! Ryan Magarian elemzése szerint ugyanis léteznek New Western Dry stílusú ginek, amelyek eltávolodnak a boróka-vezérelt ginkategóriától, és valami teljesen újat nyújtanak a fogyasztóknak. Ugyanebbe a ligába tartozik a Hendrick”s Gin is, hiszen újhullámos módon rózsaszirommal és uborkával lép ki a ginek komfortzónájából!
De térjünk vissza a boróka és a gabona helyett szőlőközpontú G'Vine Floraison Ginhez! A párlat francia szőlőből készült, és felvonultatja a konyakrégió zamatainak armadáját, egy gin köntösébe bújtatva. A gin lényege ezúttal az Ugni Blanc szőlő temperamentumos keringése a pohárban és a szájban, főszerepben a francia szőlővirág kellemes áramlásával. A formabontó gin kitalálója, Jean S. Robiquet, aki mindenképp a francia szőlőből akarta létrehoznia saját ginjét, és művészi szinten sikerült valóra váltani tervét.
A párlatban végigsiklik a nyelvünkön a szőlővirág életigenlése, a borókás, kardamomos, gyömbéres ízek sokaságával egyesülve. Az ital fináléjában mindent eláraszt a virágos karakter, hosszú és száraz ízhatással.
A Maison Villevert leleményes csapatot alkot, és képesek voltak mesterien keverni a konyak régió lepárlási tudományát a ginkultúra finomságával. A szőlős gin stílusát a selymesség jellemzi, és mindig small batchmennyiségben kerül forgalomba– valamennyi kortyán érezhető a kidolgozottság, az ízek fejedelmi kibontakozása. Az italt kivételes kidolgozottság határozza meg, fűszeressége pedig magával sodorja a grandiózus ginre vadászókat. Az összetevőket mindig külön macerálják a semleges szőlőpárlatban, aztán keverik őket a végső lepárlási folyamathoz.
Így kerül palackba, majd pohárba egy lágy és érzéki francia szőlős gin, a G'Vine Floraison Gin. Egyrészt zseniális ajándék lehet a szebbik nem képviselőinek, másrészt minden gingyűjtemény extra ékessége a bárpulton, mindenki élvezni fogja mennyei zamatát.
Még több különleges párlatra vágyik, amiket a szebbik nem képviselői is élveznének? Jöjjön el az iDrinks üzleteibe, és kollégáink megtalálják a legjobb aromatikus meglepetést női barátjának, családtagjának vagy szerelmének!