Hajdina whisky Amerikából: a Catskill The One-N-Only Buckwheat Whiskey
A whisky aromatikus felépítése mindig egy nagy kreatív puzzle, ami a gabonafajták összeállítását illeti. A szakértők azon kísérleteznek, melyik alkotóelem kapcsolódik a lehető legjobban a másikhoz, hogyan jelenik meg két elem között a tökéletes összhang élménye. A Catskills kreatív mestere 80% hajdinából és 20% kisszemű gabonából állította össze nem mindennapi párlatát, méghozzá egy igazán erőteljes, 42.5%-os alkoholtartalmú italban.
Az áramvonalas palackban prezentált hajdina whisky hátterében 80%-os hajdina cefre áll, a többi 20% Itt is érvényesül a gazdaságban sokat emlegetett 80-20 szabály, a Pareto-elv, amely az egészség és a harmónia ismertetőjele, legyen szó a gazdaságról vagy a whisky aromaformálásának egyensúlyáról. A Catskill nem mindennapi hajdina himnusza rengeteget merít a természetes környezet tisztaságából, és ezt a whiskyn keresztül megnyilvánul a minőségre szomjazók felé.
Kóstolásakor egyszerre mártózunk meg a Catskill-hegység éterien tiszta vizében, mintha egy csöndes hegyi patakban lennénk. A helyben termesztett gabona még egy réteget ad a whisky élményszintjéhez, és újraértelmezi az amerikai whiskeyt. Ez a hajdinawhiskey a fűszeres fortissimók játszótere, teli élettel, vajas lágysággal, karamellás édességgel. Egyszerre tör fel a mélységből a nádszirup és a nugát, a mennyei méhviasz és a vanília, a meleg csonthéjas gyümölcsök csodája. A fás füstfoszlányokhoz a lecsengésben tanninossággal társul, létrehozva egy különleges letisztult aromakaraktert.
Nem véletlen, hogy a Catskills a hajdinát választotta, hiszen a táplálkozással tudatosan foglalkozó szakértők egyre jobban ráébrednek arra, mennyire hasznos a hajdina a rossz koleszterin (LDL) szintjének csökkentésére. Egy seregnyi antioxidáns rejlik a hajdinában: javítja a vérkeringést, szabályozza a vérnyomást és a koleszterinszintet, ezáltal támogatja az ember szív- és érrendszeri működését (ráadásul a beleket is megvédi a kóros betegségek kialakulásától).
Édes kukoricawhisky Kentuckyból: a Bowsaw Small Batch Bourbon Whiskey
Kukorica, Kentucky és Amerika. Ezek azok a faktorok, amelyek meghatározzák a Bowsaw Small Batch Bourbon Whiskey zamatát. Kevés olyan amerikai whiskyt találhatunk, amellyel méltóbb módon ünnepelhetnénk meg a whisky világnapját, mint ezzel az amerikai mesterművel, főszerepben a kukorica édes áramlásával.
A lepárló az édes zamatoktól nyüzsgő legendás Kentuckyban működik, ahol small batch mennyiségben készítik. Nem mindegy, milyen arányban jön létre a párlat: a kiegyensúlyozott aromákhoz 75% kukoricára, 21% rozsra, illetve 4% árpamalátára van szükség, hogy kiteljesedjenek a legnemesebb ízek ebben az amerikai desztillátumban.
A Bowsaw egy különleges kialakítású fűrész, ami aktív szerepet játszik az érlelőhordók alakjának formálásában. A Bowsaw erről kapta a nevét, mivel a kádárcsapat hordóalkotó tevékenysége a kvintesszenciája a Bowsaw whiskeyk aromatikus alakulásának, a zamatok kiteljesedésének.
A Bowsaw Small Batch Bourbon Whiskey aromakarkatere olyan összetett felépítésű, mint a komolyzenében a fúga: egy letisztult rozsos és árpamalátás zamatot rendre követi a kukorica domináns édessége, és folyamatosan kacérkodik vele, üldözi és erősíti a hatását, megteremtve egy csodás aromakaraktert. Felsejlik Kentucky kukoricaföldje, és minden kortya elhozza nekünk Amerika stílusos zamatát.
Ez a változatos felépítés és aromatikus ezerarcúság az oka annak, hogy egyre több mixer színesíti a koktéljait a a Bowsaw Small Batch Bourbon Whiskeyvel.
Ez egy igazi bakancslistás párlat, ha szeretnénk megismerni Amerika autentikusan édes oldalát a whisky hullámain át.
A japán ízlés és az élet vizének találkozása: az Akashi White Oak Pure Malt Whisky
A Felkelő Nap Országa a 21. században már nemcsak a szamurájok csatáiról, a Fuji hegyről és a csodás cseresznyevirágzásról híres, hanem jobbnál jobb whiskykről is. Olyan magasztos és tiszta párlatokról, amiket a legnemesebb harcosok is széles mosollyal kortyolgatnának. Ezt a vonalat erősíti a helyi autentikus ízek aromatemploma, az Akashi White Oak Pure Malt Whisky.
Nemcsak Japánban, hanem Koreában, Thaiföldön, Vietnámban és Ázsia számos országban már-már szent tisztelet övezi a fehér tölgyet, amelyből az Akashi White Oak Pure Malt Whisky hordója készül. Ezen a misztikus földön a csodájára járnak az égbevágyó magas tölgyfáknak, amelyek hosszú, elegáns ovális levelekkel tartják a kapcsolatot a természettel. A japán írásban a tölgyet és a fák a „kemény” szógyök foglalja össze – ez feltárja, hogy a keménység szimbólumaként gondolnak a fehér tölgyre, amely egyben rendkívül rugalmas és tartós. Kalapácsokat és kapákat készítenek belőle ősidők óta, valamint Taiko dobokat– na és persze nem utolsó sorban remekbeszabott whisky érlelőhordókat. Ez a szívós fafajta gyakran tűnik fel több régióban a templomok és a szentélyek alkotóanyagaként, szent jelleget kölcsönözve az épületeknek, akárcsak a benne érlelt whiskynek. A fehér tölgy elnevezés egyébként Japánban onnan ered, hogy a fa keresztmetszete közvetlenül a kivágás után fehérnek tűnik, és japán egyik legpozitívabb energiájú fájának tekintik. Olyannyira, hogy számos japán harcmester ezt a fát használta a kardkészítéshez praktikussága és tartóssága miatt.
Működik egy lepárló Hyogo tartományban, amely olyan kőkemény munkát folytat a desztillálás terén, mint maga a dicső fehér tölgy. Már a név maga is jelzi, hogy ebben a lepárlóban kőkemény munka folyik! Mindent áthat a minőség keresése és tisztelete, egyfajta csendes szépségkultusz, ami a fehér tölgyeknek is a sajátja. A White Oak lepárló előfutáraként dolgozó üzem még a Meiji-korszakban épült Akashi városában, és már 1919-ben engedélyt kapott arra, hogy itt készítsék a japánok közkedvelt italait, a szakét és a szochut. Ahogy múltak az idők, teltek az évek, és változott az ízlés – ma már nemcsak erre szomjaznak a szamurájok örökösei, hanem az ország saját whiskyjeire is. A változó idők szellemiségére hangolódó lepárló 1984-től kezdve whiskyket is felvett a szortiment listájára, és belevágott az aromákkal való végtelen kísérletezésbe, hogy elkápráztassa a rajongókat egy elegánsan áramló párlattal. Nem gondolkodtak eszméletlenül nagy volumenben, inkább a folyamatosan javuló minőségre építettek, és olyan letisztult, misztikus italokat készítenek, mint a Japán szellemiségét hűen tükröző Akashi White Oak Pure Malt Whisky.
Jelszavuk: „With Honesty”, és ezt a mai napig betartva készítik úttörő felépítésű whiskyjeiket Japánban, ahol mindent áthat a tiszta levegő és a kristálytiszta víz Kobe város közvetlen közelében, egy kis sétára a tengertől. Pure Malt Whiskyjük 100%-os prémium árpamalátából született, és sherry hordóban finishelték, végül 46%-os alkoholtartalommal palackozták (ez japán szinten egy egészen acélos párlatot ígér). Az ízek összesimulását a lepárló szakavatott szakémestere felügyelte, hogy az ősi japán szemlélet formálja a párlat kivételes karakterisztikáját.
Az Ex-Sherry hordó adta ízek ösvényén felvillan a szájban a diós és füves aromák sokasága, édes mazsolával, a csokis és mogyorós-karamellás jegyekkel egyetemben. Egyszerre bontakozik ki a nyelvünkön a méz, a dió és a csokoládé harmóniája, ezt a citrusfélék héja egyensúlyozza ki.
Szóval itt az ideális választás a whisky világnapjára, ha szeretnénk egy emlékezetes japán tételt szentelni e jeles alkalomnak!
Az exkluzív Mizunara tölgyfahordó ízrobbanása: az Amahagan No. 3 Mizunara Cask Finish Whisky
A Nagahama lepárló jó ízléssel választotta ki alappárlatnak a World Malt Whiskyjét, hiszen már alapjáraton felveszi a versenyt a világ nagy whiskyjeivel, és ez különösen igaz, miután megmártózik a Mizunara tölgyfahordós szantálfás-kókuszos aromatikájában. Japán legkisebb lepárlójában, összesen 26.5 négyzetméteres területen egy csúcsminőségű desztillátum formálódik a hordókban. Benne van a Skóciából importált alappárlatok ereje, és a malt whiskykre rásimul a szamurájok földjének aromaöröksége, a Mizunara luxushordó érintése. Egyszerre bontakozik ki zamatában a dark karamella és az élénk piros bogyós gyümölcsök seregszemléje, étcsokoládéval és élénk citrusfélékkel. De miért is ennyire különleges Japán kultikus hordója, a Mizunara?
A japánok nagy becsben tartott hordója a Mizunara Cask – valóságos kinccsel ér fel a Felkelő Nap Országában. A whisky megmutatja, hogy a japánok nemcsak az érlelési időt és a kitartó türelmet, hanem az ütős energiákkal kavargó alkoholtartalmat sem sajnálták ebből az egzotikus párlatból.
A Mizunara nem is lehetne mélyebben beágyazva a japán kultúrába! A második világháború elszigetelte a szigetországot, és a nemzet whiskymesterinek megoldást kellett találnia arra, hogy ebben a kihívást jelentő korszakban hogyan oldják meg az élet vizének érlelését. Szerencsére a whiskyguruk találékonyak voltak, és felfigyeltek a csak hazájukban termő Mizunara tölgyfára. Elsőrendű érlelőhordó-alapanyagnak minősült, és azóta az élmezőnybe ugrott, ami a japán hordók anyagát illeti. Itt volt az ideje e nagy innovációnak, mert az érlelt whisky háttérbe kerül a háború korszakában – a gyógyszerek, az élelmiszer, az olaj és más túléléshez nélkülözhetetlen anyagok élveztek ekkoriban prioritást az élet vize helyett.
Azelőtt a Mizunara tölgyet leginkább drága bútorok készítésére használták, azonban innentől a japán kádárok érdeklődésének homlokterébe került. Eleinte sokan nem voltak elragadtatva a Mizunara hordós ízektől: túlságosan intenzívnek találták, és a kelleténél fásabbá tette a párlatokat a kritikusok szerint (és olyanok is voltak, akik szerint a Mizunara aromatikus áldásait az érlelésben csak 1-2 évtized alatt lehet érezni). Manapság a hordó nimbusza magasra szökött, a luxuskategória és a csúcsminőség megtestesítője Japánban. Szantálfás, kókuszdiós ízeket ad, ezért bármilyen párlatot képes új ízdimenzióra hangolnia, a rajongók nagy örömére.
A japán földön desztillált Uisge Beatha mindig egyedi aromahullámzást mutat a világ többi whiskyjéhez képest. Van benne egy kis keleti misztikum, egy nagy adag hagyománytisztelet, és a hordós érlelés sem utolsó szempont, hiszen képes teljesen friss csavart adni a párlat eredeti aromatervezésének. Mindez megnyilvánul az Amahagan Mizunara hordós változatában, amely a Mizunarát használja utóérlelésre, hogy ezzel adjon különleges árnyalatot a pártlatnak.
Skócia: Hunter Laing Islay Journey Whisky
Minden nagy whisky eredendő ősforrása és genézise Skócia. Innen kapta nevét az Uisge Beatha (a régi gael nyelven: az élet vize), sokan pedig a skót whiskyt egyből összekapcsolják a füstösséggel, hiszen az ország tekintélyes részét átszövik a tőzeglápok. A malátát szárító fenolos, embert próbáló tőzeges gomolygás a whiskyre is hatást gyakorolt, masszív füstösséget árasztó tételek sokaságát teremtve a stillekben és a hordókban.
A whisky világnapját érdemes megkoronázni egy markáns tőzegességben tobzódó műalkotással, a Hunter Laing Islay Journeyjével. A whisky kalandorai közül rengetegen vállalkoznak egy zarándoklatra Islay régióban, hogy a helyszínen megismerkedjenek a legnagyobb whiskygyártók nedűjével. Olyan lepárlók felkeresésével, mint a Laphroaig, a Bruichladdich, az Ardbeg, a Bunnahabhain a Bowmore vagy a Caol Ila!
Hunter Laing, a whisky ipar egyik nagy öregje egész életét az iparágban töltötte, és eszében sincs lassítani a tempón! Inkább nagy rutinjára és pallérozott ismereteire alapozva egy egészen új italt készített, ami összefoglalja Islay zamatainak esszenciáját, és a whiskyvilágban töltött 50 évet.
A whiskykészítés mestere egy olyan párlat életre keltését tűzte ki célul, amely több remek Islay-lepárló italaiból készül. A nagy ambíciókat dédelgető Hunter Laing felkeresett pár menő üzemet, és folyékony aranyuk blendelésével készítette el az Islay Journey-t. Alkotóelemei közül többet Bourbon hogsheadben érleltek, és mélyarany színe, füstös fortissimója felér egy kis körutazással Islay top lepárlóiban!
Már illatában mindent felülíró füstös tőzegesség támad édes piros bogyós gyümölcsökkel, lassan kibomló krémes malátával, reszelt citromhéjjal és passion fruittal. Ízében gejzírként törnek fel a mélyből az Islay-sziget tengerközelségét jelző földes, sós ízek, a tengeri hínárral együtt. A cukrozott kekszes kavalkád és a fahéj mellett felbukkan a fenolos áramlás, egy kis citrusos dinamikával kiegészülve, édes almával együtt.
Glen Turner Heritage Double Wood Whisky
A hordós érlelés csodát művel a whiskyvel! Régi alapvetés ez a whisky világában, hiszen az élet vizében rejlő dimenziók igen gyakran a Bourbon, a Limousin, a Pedro Ximenez és más hordók hatása révén tárulnak fel a párlatokban. Ez a nagy metamorfózis valósul meg a Glen Turner Heritage Double Wood Whiskyben, amely két hordó érlelő hatásának stílusjegyeit viseli magán. A rajongók legnagyobb gyönyörűségére, hiszen ez tényleg whiskyünneppé varázsol minden kóstolást, egy igazi kulturális eseménnyé!
A párlat már alapvetően színes és izgalmas, hiszen több Glen Turner malátatétel kering a lényegében, ezek között 15 éves komponens is található. A whisky érlelésében két hordó kölcsönöz fenséges ízeket: a tölgyfahordós előérlelés után a desztillátum Madeira hordóban folytatja eszeveszett utazását az ízek hullámvasútján. Az aromák fejlődésében és kiteljesedésében a nemes tölgyes aromák mellett ezáltal a bor jellegzetességei is esszenciális részét képezik majd a Glen Turner Double Woodnak, a skót érlelés iskolapéldájának. Mindenképp a gyümölcsös jegyek a párlat főszereplői – főként a trópusi gyümölcsök, párolt almával és körtével. Ezt árnyalják a könnyed fűszerek, a vanília jellegzetességei, és feltörnek a szánkban a fás, édes karamellás jegyei.
A Glen Turner egy klasszikus skót lepárló, szimbólumává tette a bogáncsot. Méghozzá azért, mert a legenda szerint egy portyázó viking csapat titkos inváziójára a bogáncs hívta fel a figyelmet. Az egyik viking fájdalmas kiáltást hallatott, amikor bogáncshoz ért, így a whisky őshazájának lakói, a skótok megállíthatták a vikingek előretörését.
A Glen Turner ehhez az ősi mítoszhoz kapcsolódik, és 1981 óta megállíthatatlanul dübörög a whisky világában. Ha tehát egy olyan whiskyre szomjazunk, amelyben megjelenik a hordós érlelés aromaformáló hatása, akkor ez egy ideális belépő lehet az élet vizének birodalmába.
Kölcsönhatás a boros hordó és a whisky között: a Glen Moray Chardonnay Cask Whisky
Elementáris élmény, amikor a vajas és szőlős illatok egyesülnek a Chardonnay elegáns zamatával!
Mézes, kényeztetően vajas whiskyből sosem lehet elegendő mennyiség az ember whiskygyűjteményében, ezért érdemes beszerezni a műfaj koronaékszerét, a 10 évig Chardonnay hordóban érlelt Glen Moray párlat, ami maga az innováció ünnepe.
A skót whiskyk nemcsak füstösségükkel és tradicionális voltukkal kerülnek rivaldafénybe, hanem olykor egészen eredeti és utánozhatatlan árnyalatokat villantanak, mint a Glen Moray Chardonnay.
A Glen Moray nem ma kezdte az aromákkal való bűvészkedést. Már 1830-ban sörgyárként működött, ám később az idők szelére hallgatva profilváltásra került sor, és az Elgin West sörgyár whiskyműhellyé alakult. 1897-ben csatlakozott be a whisky vérkeringésébe. Az Ardbeg és a Glenmorangie kistestvéreként egy igazi feltörekvő, nagyszerű brand lett a Glen Morayből, amely később a La Martiniquaise cégcsoport részévé vált. A Speyside-i gyártó az érlelőhordók szenzációsan széles választékát használja, legyen szó sherry hordóról, portói vagy chardonnay hordóig.
A Glen Moray Chardonnay hordós változata egy igazi unikális párlat, amelyben egyesül a borok gyümölcsös áramlása és a whiskyk karamellás zamata. A régi szlogen szerint minden palack Glen Moray elmesél egy történetet – most azt, hogy létezik egy izgalmas érintkezés pont a különféle italfajták között, és ez az újonnal keletkező egység mindig sokkal több, mint a részek összessége.
Az ír whiskey édesen áramló ünnepe: a Writers Tears Copper Pot Whiskey
A koboldok, az elrejtett kincsek zöld szigete nemcsak a tündéri folklór mesevilága, hanem a whiskey egyik legnagyobb paradicsoma ezen a bolygón. Már a régi időkben is kiemelkedő élményt adott a háromszoros lepárlással készült italok sokasága a maguk éteri tisztaságával, gyümölcsös dinamikájával, ami megkülönbözeti az ír whiskyket a világ összes többi italától. A Writers Tears ezer szállal kötődik az ír kultúrához, bár szerencsére nem a nagy írók könnyeiből készült, csak kulturálisan kapcsolódik Samuel Becketthez, a dráma mesteréhez, James Joyce-hoz, az Ulyxes alkotójához, vagy C.S. Lewishoz, a Narnia krónikái írójához – nem is beszélve Oscar Wilde-ról, George Bernard Shawról, és az ír irodalom többi nagyságáról. A Writers Tears-t ezek a nagy alkotók ihlették! A furmányos Walsh házaspár folyékony italkölteménye képes volt új értelmet kölcsönözni a már eleve, alapjáraton is zseniális ír whiskey műfajához. A Walsh Whiskey első szívdobbanása 1999, és azóta a házaspár ütősebbnél ütősebb, nagyszerű párlatokkal örvendeztette meg az ír whiskey vándorait világszerte.
Legnagyobb dobásuk mindenképp a Writers Tears Copper Pot, amelynek nemcsak a szakmai versenyek adóztak számos díjesővel, hanem 50 országban támadt iránta felfokozott érdeklődés. A Writers Tearsben ott visszhangzik a single malt és a single pot still, hiszen ez a desztillátum a kettő egyesülése, egy rettentő választékos whiskey; élő mementója az 1800-as évek isteni whiskey világának.
A Writers Tears Copper Pot Whiskey egy végtelenül könnyed édes kísértés, egy mézes és gyümölcsös álom a whiskey hőskorából, amit egyetlen igazi whiskey fannak sem szabad kihagynia. Könnyen iható: valami bámulatos, ahogy kibontakozik a szájban a pirítós, a nemes tölgyesség, a karamella és a vanília szenvedélyes szonátája, és erre a lágy citrusos lecsengés még rátesz egy élményszintet a maga üdeségével.
Szóval lóhere nélkül is szerencsésnek érezhetjük magunkat, ha egy ilyen ínyenc bevezetést kapunk az ír whiskey birodalmába. Ezzel a párlattal a bárszekrényen minden egyes napot a whiskey világnapjának érezhetünk!
Hordóerősségű harmóniák: The Irishman Vintage Cask Strength Whiskey
Kiugró alholtartalom, tölgyes-vaníliás fűszeresség, zöldalma és kajszibarackos árnyalatok. Ez az esszenciája a The Irishman Vintage Cask Strength Whiskeynek! A maga krémes fűszerességével és olyan illatcsokrok áradásával, mintha egy csodás arborétumban sétálnánk.
Az 54.8%-os alkoholtartalom nem viccel: megmutatja, hogy egy hamisítatlan hordóerősségű párlattal van dolgunk, amelynek elementáris ereje magával sodorja az embert, és próbára teszi a minőségre vágyókat. Szóval különleges választás, ha ezen a nevezetes napon egyszerre akarjuk élvezni a ragyogó ír minőséget és a parádés hordóerősséget.
A Walsh Whiskey itala az Irishman portfólió része. Dublinban készítik azzal a nosztalgikus céllal, hogy visszatérjenek zamatai által az ír whiskey aranykorába, és tisztelegjenek az örökbecsű éra előtt. A párlat érlelt single malt és single pot still whiskyk keverékéből áll, és ír módra, háromszoros lepárlással készül, nem elégszik meg a félmunkával, a csúcsminőségre tör. A blend alkotóelemeit mindig a brand alapítója, Bernard Walsh választja ki. A természetes ízek áramlása hűtve szűrés nélkül készül, 54.9%-os alkoholtartalommal, amely eléggé fajsúlyos ebben a kategóriában (ilyen szemszögből nézve sem egy átlagos whisky).
Alkotói szerint ez a Vintage párlat már önmagában az ír whiskey hagyományának ünneplése, az aranykor megidézése, aminek ott a helye a legnagyobb whiskey rajongók bárszekrényén.
Az ír zamatgazdagság összefoglalása a Kirker & Greer Shamrock Whiskeyben
A Shamrock Whiskeyben tengernyi komponens suhan át a nyelvünkön, ízléses bemutatót tartva az ír whiskey régiók színpompás aromagazdagságából.
Kókuszolaj, fekete tea, ananász, könnyed krémesség, a cseresznyés pite édessége, karamellás tejcsoki, mézes gyümölcs, ánizs és vanília.
Már itt érezhető, hogy egy valósi stílusbravúrral van dolgunk, egy emlékezetes párlat került ki az ír mesterek szakavatott kezei közül.
A négylevelű lóhere időtlen idők óta a szerencse jelképe, és ezúttal sem kell csalódnunk benne, amikor megkóstoljuk az ír whiskey egyik frenetikus alapvetését! A háromlevelű lóhere Írország legismertebb szimbóluma, mivel az ország ikonikus alakja, Szent Patrick ezzel tanította meg az ír földön élő egyszerű embereknek a Szentháromságot, az Atya Fiú és a Szentlélek emberi létezésben betöltött szerepét.
Steven Pattison és Ryan Richards 2007-ben alapította ezt a rendhagyóan remek brandet. A cég neve Kirker és Greer grandiózus duójára utal, akik az 1800-as években az ír palackozás és whiskyblendelés bravúros alakjai voltak. Nemes filozófiájuk középpontjának motorja az esztétika, a tradíció és az ízlés.
Shamrock Whiskyjük szerencsés csillagzata alatt született – olyan ízek szervezik az aromakarakterét, mint a karamell, a méz és a fűszeresség. Feltárva az ír whiskey végtelennek tűnő bőségét, hiszen ez a párlat felvonultatja az ír whiskey 4 nagy stílusát. Ott izzik benne egyedi odüsszeiaként Leinster, Ulster, Munster és Connacht zamatbirodalmának színe-java az aromatikus koordinátarendszerben…Ez a whiskey egy különleges kaland a változatos íztartományok között.
A blendet Ulster tartományban készítették az ír mesterek, életre keltve egy gyümölcsösségben tobzódó, gabonás árnyalatokat villantó ízt, megmutatva a single malt szivárványszerű színpalettáját. Az Oloroso hordós érlelés feltárja a krémes fűszeresség kibomlását, a single pot still szenzációs felépítését.
Persze mint minden jó dolog eléréséhez, Steve-nek és Ryannek akadályok sokaságát kellett legyőznie, csak így érhették el a végső diadalt: a Shamrock Whiskey megalkotását! Ehhez végtelen türelemre és fáradhatatlanságra volt szükség, hiszen összesen 60 változaton kellett átrágniuk magukat, mígnem eljutottak a lehető legjobb változatig, amelyből megszületett a Shamrock. A 38-as számú blendet palackozták a Kirker & Greer Shamrock néven.
Valósággal szédítő végigvenni, milyen komponensekből áll össze ez a minden sejtünket felpezsdítő bársonyos blend! 60.8%-ban First Fill Bourbon Caskban érlelt gabona whiskey, 30.8%-ban First Fill Bourbon Caskos maláta whisky, 2.6%-ban pedig First Fill Bourbon Cask Peated Malt Whisky, 5.8% Oloroso Sherry Cask-ban érlelt Pot Stil Whisky.
Szóval ha egyetlen italban szeretnénk végigkalandozni az ír whiskey diadalmas zamatörökségét, és ennek ürügyén megkóstolnánk, mit hoz ki az élet vizéből a Bourbon hordó, a füsttel bélelt Peated Cask, illetve a boros jacuzzival felérő Oloroso Sherry Cask, akkor egyenesen kihagyhatatlan tétel a Kirker & Greer Shamrock Whiskyje!