Zacapa rum
A Guatemala inkább a kávéjáról híres, pedig terem itt más figyelemre méltó ital is. Például az itt készített Zacapa rum. Ez a fantasztikus rum méltán híres és ismert, amelynek legfőbb oka a termőterület különleges klimatikus viszonyaiban, pontosabban az itt történő érlelésben keresendő. A vulkanikus talajon növő cukornád önmagában is ritkaság, de ez a rum ráadásul 2300 méteres tengerszint feletti magasságban, a Quetzaltenango hegyvidékén érik. Ez pedig egészen különleges íz- és aromajegyeket ad az itt készült rumnak. A forró és nedves éghajlat a vulkáni talajokkal kombinálva tökéletes feltételeket teremt a legjobb cukornád termesztéséhez. A borkészítéshez hasonlóan sok vállalat gépesítette a betakarítási folyamatot, de a Zacapa a modernizáció ellen foglalt állást, itt a mai napig kézzel, nagy odafigyeléssel folyik az aratás. A Zacapa ráadásul nem cukornádmelaszból készül, hanem a préselt cukornád levéből. Az érleléshez használt hordók sokfélék, ez a fontos momentum itt tölgy és sherry-s hordókban is történik, általában solera módszerrel. Nem csoda hát, hogy a Zacepa rum az egyik legkeresettebb, és leginkább kedvelt ital a rumok igen tekintélyes világában.
Cikkszám: R3221
Raktáron
144.990 Ft
Cikkszám: R6650
Jelenleg nincs készleten!
45.990 Ft