Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A jelen felület arra szolgál, hogy Ön eldönthesse, hozzá kíván-e járulni a weboldalon használt egyes süti-típusok alkalmazásához.

Termékek Menü

PickPack pont

PickPackPontra

szállítás 20.000 Ft-tól

ingyenes

Ön itt jár: Kezdőlap >

Zacapa

Zacapa rum

A Guatemala inkább a kávéjáról híres, pedig terem itt más figyelemre méltó ital is. Például az itt készített Zacapa rum. Ez a fantasztikus rum méltán híres és ismert, amelynek legfőbb oka a termőterület különleges klimatikus viszonyaiban, pontosabban az itt történő érlelésben keresendő. A vulkanikus talajon növő cukornád önmagában is ritkaság, de ez a rum ráadásul 2300 méteres tengerszint feletti magasságban, a Quetzaltenango hegyvidékén érik. Ez pedig egészen különleges íz- és aromajegyeket ad az itt készült rumnak. A forró és nedves éghajlat a vulkáni talajokkal kombinálva tökéletes feltételeket teremt a legjobb cukornád termesztéséhez. A borkészítéshez hasonlóan sok vállalat gépesítette a betakarítási folyamatot, de a Zacapa a modernizáció ellen foglalt állást, itt a mai napig kézzel, nagy odafigyeléssel folyik az aratás. A Zacapa ráadásul nem cukornádmelaszból készül, hanem a préselt cukornád levéből. Az érleléshez használt hordók sokfélék, ez a fontos momentum itt tölgy és sherry-s hordókban is történik, általában solera módszerrel. Nem csoda hát, hogy a Zacepa rum az egyik legkeresettebb, és leginkább kedvelt ital a rumok igen tekintélyes világában.
Rendezés: