TERMÉKLEÍRÁS & PARAMÉTEREK
A Zacapa Centenario Ambar 12 Years rumot cukornádból, méghozzá Guatemala déli részén betakarított cukornádból készítik, melyből szűz cukornád mézet sajtolnak. A fermentációs eljárás egy ananászból izolált élesztőtörzset használ, hogy a cukornád mézben lévő cukrokat alkohollá alakítsa. Erjedés után az erjesztett "bor" egy folyamatos oszlopban desztillálódik. A Zacapa rumok Solera eljárással érlelődnek. A Ron Zacapa Ambar 12 -et olyan rumokból állítják elő, amelyek 4 év és 12 év közötti érlelésen vannak túl. A nagy magasságban történő öregedés és a használt tölgyfahordók sokféleségének összetétele összetett, gazdag aromájú rum születéséhez vezet. Mindenképp érdemes megkóstolni, annál is inkább, mert sok más termékhez hasonlóan ez a rum sem kifejezetten bolti forgalomra készül, főképp a reptéri vámmentes üzletekben érhető csak el.
Származási hely:
i
|
Guatemala |
Ital típus: | Dark rum |
Lepárló/ Gyártó: | Industrias Licoreras de Guatemala |
Palackozó: | Ron Zacapa Co. (Diageo) |
Alapanyag: | Cukornádméz |
Érlelési idő: | 12 év |
Érlelési kategória: | Solera |
Érlelés módja: | Fahordóban érlelt |
Hordó típusa: | Tölgyfa hordó |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: | Fogyasztását 18 és 20 Celsius fok között javasoljuk, de enyhén behűtve, vagy jéggel is kiváló.
|
Illat: | Enyhe narancshéj, karamellás gyümölcsök, kandírozott narancs, kávé, enyhe tölgy. |
Íz és lecsengés: | Csodásan szép, összetett. Selymes szájhatás. Vanília, krémkaramell, gyümölcsök, enyhe fűszeresség. |
Szín: | Csillogó aranysárga |
Ezekhez ajánljuk: | Elsősorban önmagában ajánljuk a fogyasztását, de különlegesebb kevert italok alapanyagaként is kiváló.
|
Egyéb érdekesség: | A rum 12 éves összetevőt is tartalmaz. |
Weboldal: | www.zacaparum.com |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!